tiistai 16. syyskuuta 2014

Kohti Jyväskylää!

Viikonloppuna pisteltiin pieniä pistoja Imatran Työväenopistossa. Mukavat ja ahkerat kurssilaiset lievensivät sitä tuskaa, että aikaa on aina ihan liian vähän. Taiteilu käytettävän ajan, kustannusten ja opeteltavan asian määrän välillä on vaikeaa. Hitunen ehdittiin kokeilla katesaumaa, päärmettä, ronkkausta, ketjupistoja silkille ja revinnäistä. Mahdollista seuraavaa kertaa opin paljon ja kunhan saan opiskelijoiden palautteen, opin toivottavasti lisää.
Kuten aina, olin kurssin jälkeen ihan loppuun tiristelty. Vielä eilen kaikki vain ärsytti. Turhautti. En saanut tartuttua töihin ja kiukustuin mitättömistä ja vähemmän mitättömistä asioista. Tulevat kiireet ahdistavat ja menneet painavat taakkana. Vapaapäiviä ei ole toiveissa ennen sunnuntaita, mutta varasin hotelliyön Jyväskylästä ensi viikonlopulle, siinä miulle luksusloma.

Jyväskylästä siksi, että lauantaina on Kansallispukukeskuksessa Kansallispuvun juhlapäivä -tapahtuma (se on Facebookissakin). Sinne on vapaa pääsy! Ilahduin, että he ovat muuttaneet tapahtuman nimen "juhlapäiväksi", aiemmin se tunnettiin "synttärit"-nimellä ja silloin se aiheutti sekaannusta elokuisen kansallispuvun syntymäpäivän kanssa.

Jääsken naisen tarkistettu kansallispuku julkistetaan lauantaina Jyväskylässä. Tein juuri pintelit sekä A- että B-pukuun. Tai oikeastaan toiseen niistä todennäköisesti tulen vaihtamaan nauhan, sillä kokeilin toiseen ihan oikeaa silkkinauhaa, jonka värjäsin mustaksi ja puvun asiantuntija Leena Holst saa päättää, tehdäänkö siitä vai aiemmin käytetystä polyesterisatiininauhasta.

Seuraavaksi teen B-puvun hunnun. Sykeröt askartelin jo eilen. Kuvittelin ompelevani myös nyytinkiesiliinan valmiiksi, mutta sen nauha ei tullutkaan vielä tämän päivän postissa, toivottavasti huomenna tulee.

Kansallispuvun juhlapäivässä on hienoja ohjelmia ja luentoja, suosittelen tutustumaan! Klo 14-17 on kansallispukutarvikkeiden myyntitori ja sielläkin olen tietysti Puoteineni.

Tule lauantaina Jyväskylään, niin näet loputkin tarkistetusta Jääsken naisen kansallispuvusta!
No niin, koska miun siis täytyy lähteä täältä ajamaan klo 5 (!!!!!!), päätin, että miun ei tarvitse ajaa Jyväskylästä kotiinpäin johtavaa ankeuttajien tietä väsyneenä, pimeässä. Sen sijaan pakkaan auton, kellahdan Miltonin sänkyyn, nautiskelen hotelliaamiaisen ja ajelen virkistäytyneenä, valoisalla formuloiksi kotiin. Olisin siis kovasti onnellinen, jos tulisitte ostamaan Puodista hotelliyön hinnan verran ;)

Itseni piristykseksi vietin tänään pari tuntia kuopuksen koululla. Heillä oli yleisurheilukisat ja koululla on tapana, että vanhemmat, jotka toimivat apuna mittaamisessa ja muussa tarpeellisessa, saavat palkaksi tulla koululle syömään. Tätä oikeuttani olen käyttänyt nyt jo 7 vuotta :) Sain siis raitista ilmaa, punaiset posket, korvien täydeltä naurun helinää ja vielä mahan täyteen. Taas jaksaa ommella!

Ai niin, yksi juttu vielä, joka on jäänyt tässä kaiken jalkoihin: Meillä on ollut viime aikoina aivan järjetön arpaonni! Ihan viimeisinä esikoinen voitti Citymarketin arvonnasta Risto Räppääjä -julisteen ja tehtäväkirjan ja mie olen voittanut Astu butiikkiin -arvonnasta 20 € lahjakortin, jonka käytin Risakon Minne mentäis -pussukkaan ja sitten Metkunin arvonnasta tämän huikean, käsin ommellun nallen! Sen nimi on Onni ja se katselee nyt elämänmenoa meidän olkkarissa ja myhäilee tyytyväisenä, kun sitä rapsutellaan ohimennen. Tuossa pienessä, puukantisessa kirjassa on Onnin syntymätodistus ja yksityiskohtaisia tietoja Onnista. Aivan huikea <3
Oli pakko tehdä myös lotto tässä voittohuumassa, mutta ei tullut miljoonia - vielä :D

7 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää tuo Jääsken puvun vilautus, varmasti myös se loppuosa. Hyvää matkaa ja terveisiä Jyväskylään, menestyksekästä päivää ja kauniita unia Miltonissa:D.

  VastaaPoista
 2. Mäkin opin kurssilla paljon! Sä voit laskea essusilkin lauantain myyntiin!

  VastaaPoista
 3. Myö siis nähhään vihdoinkin, ellei tipu meteroriitti päähän tms!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohoo, mahtavaa! Tuleeko Villekin? Väistellään meteoriitteja!

   Poista

Kommentti! Ihanaa!