maanantai 1. syyskuuta 2014

Käsityökortteli on...

Olet varmaan (toivottavasti) huomannut Käsityökorttelin ja Suomen käsityöyrittäjien mainokset täällä miun blogissa. Jos käytät Facebookia tai Instagramia, olet toivottavasti nähnyt niitä sielläkin.
Mainonta voi käydä ärsyttäväksi, jos sitä tulee joka tuutista. Se ei ole tarkoituksemme ja toivomme, ettei niin käy.

Me Suomen käsityöyrittäjät olemme ihmisiä. Olemme yrittäjiä, pääasiassa yhden tai ihan muutaman hengen yrityksiä. Jokaiselle yrittäminen ja käsityöläisyys on lähinnä elämäntapa. Helppoa rahaa tällä alalla ei ole, mutta työn iloa, sitkeyttä, taitoa ja intohimoa sitäkin enemmän.Se, että olemme yhdistäneet voimamme, on Otto Aanmaan ansiota. Otto perusti ryhmän ja tekee ihan valtavasti työtä sen eteen. Ryhmässä on kourallinen muitakin aktiiveja, ylläpitäjiä, jotka huolehtivat homman toimivuudesta ja tarpeen mukaan aina joku ryhmäläinen tarttuu toimeen.

Meille yrittäjille ryhmä merkitsee vertaistukea, tietoja, edullisia yhteishankintoja, markkinointivolyymia ja jopa ystäviä. Monelle ryhmä on "työkaverit", koska muita ei ole. Omalta kohdaltani voin sanoa, että minulle sopii mainiosti, että "työkaverit" ovat tietokoneessa, jonka voi sulkea, kun haluaa olla rauhassa ;)

Minusta ryhmän idea on se, että kaikki tekevät vähän ja kukaan ei odota, että "taivaasta" tipahtaa valmiina kaikki. Kuten aina ryhmissä, siellä on niitä, jotka todella tarttuvat toimeen ja sitten niitä, jotka hengailevat laitamilla. Ja kaikkia niitä muita jäseniä, joita ryhmissä aina on. Toivon, että kun kyse on itsenäisistä yrittäjistä, vastuunkanto olisi luontevaa ja jokaiselle löytyisi sellaista tehtävää, mikä itselle on helppoa ja mukavaa.Mitä iloa Käsityökorttelista sitten sinulle on?

Netissä Käsityökortteli on hakukone. Kun tarvitset Suomessa valmistettua käsityötä, löydät sen Käsityökorttelista. Käy kokeilemassa hakua. Haku vie yritysten omille sivuille ja verkkokauppoihin, joten asioit suoraan yritysten kanssa.

Käsityökorttelilla on blogi, joka esittelee yrittäjiä ja tuotteita, valmistusohjeita ja käsityöyrittäjän arkea. Monet Käsityökorttelin jäsenetkin pitävät omaa blogiaan, niitä voit seurata täältä.

Käsityökortteli on kartta. Matkaillessasi voit kätevästi tarkistaa, osuisiko matkan varrelle sopivaa avointa työhuonetta tai myymälää.

Käsityökortteli on InstagramissaTwitterissä ja Facebookissa.
Aihetunniste #käsityökortteli vie kuviemme ja päivitystemme pariin.

Käsityökortteli myös jalkautuu. Seuraavana tulossa ovat Jyväskylän ja Helsingin Käsityökorttelit. Niissä myydään vain Suomessa valmistettua käsityötä ja myyjät ovat yrityksiä. Harrastelijoita ja helppoheikkejä ei Käsityökorttelissa nähdä.Suuri muutos tässä ryhmässä hiljattain, oli siirtyminen omaan, hienoon sivustoon ja foorumiin sen sijaan, että höpöttelimme Facebookissa. Työmäärä oli huikea ja toivon todella, että se osoittautuu kannattavaksi. Se voi toimia vain niin, että me kaikki ryhmäläiset aktivoidumme toimimaan ryhmässä ja markkinoimaan Käsityökorttelia ja että sinä ja muut asiakkaat koette siitä olevan jotain hyötyä.
Palaute Käsityökortteli-myyntitapahtumista on ollut erittäin kannustavaa. Meillä on nytkin suunnitteilla vaikka mitä mukavaa ja otamme oikein mielellämme vastaan myös ehdotuksia, miten voisimme paremmin, palvella, viihdyttää, ilahduttaa.

Mitä se käsityö sitten pohjimmiltaan on? Sehän voi olla vaate, joka on persoonallisempi kuin halpatuontipaita ketjuliikkeessä. Se on usein eettisempi valinta. Se on lähituotantoa. Se maksaa usein enemmän kuin massatuotantoveljensä, mutta se todennäköisesti myös kestää ehjänä ja aikaa paremmin kuin se massatuotantoveli. Se tuo veroeuroja Suomeen.Miulle käsityön tekemisessä on tärkeämpää se tekeminen, kuin se valmis tuote. Niin kauan kuin teen sitä, se on miun. Se on miun taito, miun tunne, miun käsien liike, miun ajatukset, miun tuoksut ja äänet, miun turhautuminen, miun matka ja miun oppiminen. Kun se tuote on valmis, se on siun. Se on siun vaate ja on siun vuoro kokea sen kanssa se, mitä sitten tunnetkin. Toivottavasti siinä välissä tapahtuva kohtaaminen kantaa mukanaan jotain lämpöä ja positiivista, joka siirtyy tuotteen mukana sinulle. Onko se silloin enää pelkkä tuote?


12 kommenttia:

Kommentti! Ihanaa!