torstai 3. toukokuuta 2012

Valmiita juuria!


Äiti on ahkeroinut ja Juuret-vaatteet ovat valmiit. Ne ovat juuri niin huoliteltuja, viimeisteltyjä kuin halusinkin ja SIKAMAKEET! Lähtökohta oli se, että voisin oikeasti käyttää niitä itsekin ja nyt voin paitsi että housut eivät mahdu miulle, kun ne ovat näytösmallia silmällä pitäen kaavoitetut. Mutta koska tein protot näitä varten, niin äiti-ihanainen pyynnöstäni ompeli protohousut valmiiksi - ne ovat miun kokoiset. Mie olen NIIN innoissani näistä ja tekisi mieli heti-heti-heti esitellä ne teille kokonaan, mutta salaisuus on maltettava pitää julkaisupäivään saakka.


Halusin siis tehdä käytännöllisiä, tavalliselle ihmiselle sopivia vaatteita. Halusin, että karjalaisuus ja kansanomaisuus on niissä mukana hienovaraisena, ei huutavana. Näissä on. Päätin jättää suunnittelemani päähineen tekemättä siksi, että se olisi mielestäni ollut liikaa. Vierastan sitä, että on päästä varpaisiin samoihin kuoseihin puettu, enkä nyt halunnut tuoda tähän enempää materiaalejakaan, joten housuilla ja hihattomalla "tunikalla" mennään.


Pakkaan näytösvaatteet vähän haikeana lähtemään Lahteen. Seuraavan kerran tapaan ne kesäkuussa Karjalaisilla kesäjuhlilla. Olen hyvin innokas näkemään myös mitä muut ovat saaneet juurista irti.

Emmin tähän projektiin ryhtymistä, koska oikeastaan minulla ei olisi ollut siihen aikaa. Olen kyllä todella tyytyväinen, että kuitenkin ryhdyin (ja kiitollinen äitille, joka ompeli vaatteet protovaiheesta eteenpäin!), sillä sen lisäksi, että vaatteista tuli hienot ja saatan jopa joskus tuotteistaa niitä, olen joutunut saanut pohtia omia juuriani, karjalaisuuttani sekä niitä asioita, jotka tuotteiden suunnittelussa ja valmistuksessa ovat minulle tärkeimpiä.

6 kommenttia:

 1. Meinasin jo heti ruveta rääkymään, että kokonainen kuva nyt heti esille, mutta kai se on vaan maltettava odottaa.

  VastaaPoista
 2. Jo tämä maistiainen näyttää mahtavalta. Jännityksellä odotetaan kokonaista kuvaa!

  VastaaPoista
 3. Heh, miunkin piti heti pakata vaatteet pakettiin lähtemään Lahteen, ettei kiusaus niiden esittelyyn nouse liian suureksi :D En edes ottanut muita kuvia kuin nuo!
  Ehdottomasti kannattaa tulla Lahteen 16.6. katsomaan näytöstä livenä, Karjalaiset kesäjuhlat tarjoavat paljon muutakin antia, mm. Karjalaisen torin, jossa miekin olen myymässä, tanssia, musiikkia, työpajoja ja ja, no, käykää katsomassa ohjelma: http://www.karjalanliitto.fi/index.phtml?s=1850

  VastaaPoista
 4. Kiva kun annoit hieman esimakua. Sitä voi nyt hyvin panna silmänsä kiinni ja kuvitella miltä asu on. Kävin muuten tutustumassa Vuorelman tehtaaseen ja hypistelin sielä tuota raitakangasta. Tulen katsomaan tuon näytöksen, sillä tulen tällä kertaa noille ja tuon näytöksen olin jo merkannut itselleni päätapahtumaksi.

  VastaaPoista
 5. Innolla odotan, mitä ihanaa näemme. Onko materiaalina Viipurin puvun hamekangas vai jotain sen kaltaista? Villaa vai jotain muuta?

  VastaaPoista
 6. Tuolta projektista siis annettiin meille kangasta, joka muistuttaa Viipurin hamekangasta, mutta ei ole ihan sitä ja lisäksi vähän yksiväristä kangasta, samaa laatua. Sitä sai sitten yhdistellä muihin materiaaleihin :)

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!