maanantai 2. maaliskuuta 2015

Voittoisia fiiliksiä

Olin lauantaina, Kalevalanpäivänä, Finlandia-talolla Kalevalaisten Naisten Liiton Runonlaulusta räppiin -juhlakonsertissa. Aivan huikean hieno kokonaisuus!

Ennen konserttia oli Kalevalainen tori ja olin lupautunut muutaman kollegan kanssa sinne myös kansallispukuetkoille auttelemaan kansallispukuasioissa.

Lähdin matkaan mielelläni, mutta vähän mietin, että kannattaako roudata Puotia mukana. Kuka nyt alkaisi ostella mitään siinä juhlatällingeissä, varsinkaan mitään, mitä pitäisi sovittaa? Ajattelin, että meneehän tuokin markkinointimielessä. Olinpa väärässä! Tein 2,5 tunnissa kaikkien aikojen myyntienkkani! Myin jopa paremmin kuin Karjalaisilla kesäjuhlilla kahdessa päivässä ja se sentään on se paikka, jossa nimenomaan on miun asiakkaat. En hirmuisesti ehtinyt neuvontahommiin, mutta onneksi paikalla oli ehtivämpiä ja kaikki taisivat saada neuvonsa. Tuhannet kiitokset kaikelle juhlakansalle ja tietysti Kalevalaisten Naisten Liitolle!

Kuopus oli hiihtolomailemassa mummilassa ja oli siellä käynyt 4H-kerhossa painamassa tiskirättejä. He saivat siellä ohjeistuksen, että voivat myydä niitä rättejä 2 €/kpl, tarvikkeet olivat maksaneet 1 €/kpl. Lellulla oli niitä 10 kpl ja lisäksi hän on innoissaan tehtaillut niitä kumilenkkikoruja, joita kaikki lapsoset tuntuvat värkkäävän. Lellu tuli juhlaan myös ja viritteli oma-aloitteisesti omat tuotoksensa siihen pöydän kulmalle. Myös hän teki huipputilin ja nyt yhden jos toisen kalevalaisen naisen rannetta koristaa ehta kumilenkkikoru :D Äitin tyttö <3

Kuvan nappasi Hilu Toivonen-Alastalo.
Onneksi ukkokulta oli mukana, autteli roudauksessa ja ennenkaikkea ajoi auton kotiin. Olin ihan rättipoikkiväsynyt ja kun tuo "matkaradio" sammui viimein jossain Elimäellä, painoin miekin silmät kiinni.

Kansallispukutukka, karmea päänsärky ja rikkipoikkiväsymys,
mutta sydän täynnä upeita kokemuksia ja pussi täynnä rahaa!

Kiilaferreillä ei ole nimiä vieläkään. Sain hirmuisen läjän hyviä ehdotuksia, mutta muhittelen vielä. Palkinto on arvottu ja se osui eräälle Facebookissa kommentoineelle. Hänelle on ilmoitettu. Lämpimät kiitokset kaikille nimiehdotuksia lähettäneille! Jos vielä hyviä tulee mieleen, niin saa kertoa!

Ja loppukevennys, ettei ihan menisi pilvissä leijumiseksi: Lapioin sunnuntaina öljyukkoa varten lumihankeen polkua. Katolta tulleet lumet olivat aika tiukassa ja lohkoin niitä lyömällä lapion ja kingottamalla sillä lumikönttejä irti. Jotenkin hyvin älykkäästi onnistuin siinä hommassa lyömään lapionkahvalla poskeeni! Nyt poskessa on mustelma ja se on melkoisen kipeä. Luomistyö on joskus tuskallista!

4 kommenttia:

 1. Hieno juttu, että osallistuminen on vaivan arvoinen. Se vaatii kuitenkin melkoisen vaivan saada kaikki mukaan, esille, pois ja taas kotona paikoilleen. Kuopuksesta on kasvamassa oiva kauppias ja luovaa työtä, sanoisi lumenluoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä näin. Hukkareissujakin on tähän 14 vuoteen mahtunut melkoisesti, joten kyllä tämä mukavaa vaihtelua on :)

   Poista
 2. Miten te kolme mahduitte autoon kaikkien puodin tavaroiden kanssa? :D

  Ihanaa, että oli ihana reissu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen isoon ;) Oikein hyvin ja rekin ja häkkyrätelineen pystyi pakkaamaan jo kotona ja kuskaamaan sellaisenaan! Huippista!

   Poista

Kommentti! Ihanaa!