tiistai 3. maaliskuuta 2015

Sanoin ja kuvin

Kävin poimimassa Susannan blogista haasteen.
Kuinka vastaisit joko sanoin ja/tai kuvin?
1. Mistä löydät parhaimmat aiheet kuviisi tai kertomuksiisi?
No, töistäni. Harvemminhan mie kertomuksia täällä sepittelen, paitsi kerran.

2. Mikä on aikaisin muistikuvasi?
En osaa vastata tähän. En nimittäin tiedä, milloin muistamani tapahtumat ovat tapahtuneet. Miulla menee myös ihan suloisesti sekaisin omat oikeat muistikuvani ja asiat, joita miulle on kerrottu. Muistan muutaman asian siitä, kun olin 5-vuotias ja olimme Kanarialla Playa del Inglesissä. Muistan välähdyksen automatkasta lentoasemalle - lada, lunta, joku mies - sieltä Kanarialta uuden, sinisen uikkarin, sen kun pelasimme Jazzia patiolla, sen kun leikin jonkun pojan kanssa piilosta ja eksyin hotellin alueelle, ihanan mehukkaat päärynät ja kaverin Toblerone-paketista paljastuneen ötökkäkuhinan.
Muistan paljon leikkejä serkkuni I:n kanssa. Hän on minua 2,5 vuotta nuorempi ja olimme todella paljon yhdessä, joten en tiedä, milloin muistamani asiat ovat tapahtuneet.
Muistan kun olin Päivärinteen tarhassa ja siellä tuoksui "ruualta". Jälkeenpäin tajusin, että se tuoksu tuli Norjan sahan hakekasoista. Ja siellä oli yksi tyttö, joka puri aina kaikkia. Muistan jostain syystä yhden kerran, kun iskä haki miut kotiin puna-sinisellä kuplalla.
Kaikenkaikkiaan lapsuusmuistoni ovat enimmäkseen huolettomia ja hyviä.

3. Minkä esineen olet omistanut kauimmin?
En varmaan olisi tajunnut tätä ilman Susannan kirjoitusta, jossa hän esitteli ristiäislahjaksi saamansa korun. Miulla on tietysti kasteristi, mutta itseasiassa en valitettavasti ole varma, onko se kasteristini vai onko se kadonnut ja vaihtunut toiseen joskus. Mutta näistä olen varma: olen saanut nämä kynttilänjalat kummiltani ristiäislahjaksi ja ne ovat edelleen käytössä (paitsi toinen on nyt piiloutunut johonkin ja tämä raasu on putsausta vailla..).4. Mitä kirjaa sinulle on lapsena luettu?
Miulle on luettu niin paljon kirjoja, etten pysty mitenkään luettelemaan niitä kaikkia. Lemppareitani olivat Kuka lohduttaisi Nyytiä (itkin joka kerta) ja Kissat -runokirja, jotka osaan edelleen ulkoa. Kestosuosikki oli myös Karjalaisia satuja, joka pitäisi varmaan olla ainakin K16, siinä määrin pelottavia juttuja siinä on. Miulle on luettu Kanteletarta ja Kalevalaa, Tammen kultaisia kirjoja (Maalarikissat <3) ja Hanhiemon iloista lipasta. 

5. Oletko kirjojen lukija?
Opin lukemaan 5-vuotiaana ja olen rakastanut lukemista siitä lähtien. Luen melkoisen kevyttä kirjallisuutta, nykyisin pidän eniten trillereistä. Nautin elävästä, kauniista kielestä ja kekseliäistä kielikuvista.

6. Mistä nykyaika kärsii?
Kiireestä. Koskemattomuudesta. Itsekkyydestä. Ärsyketulvasta. Valinnanvaikeudesta.


7. Mitä arvostat tänä päivänä?
Hiljaisuutta. Kiireettömiä hetkiä ystävien kanssa. Yksinoloa. Avioliittoani ja perhettäni.

8. Kenen kanssa haluaisit viettää päivän?
Kokonaisen päivän? Ystäväni Marjon kanssa. Herkuttelisimme, laulaisimme SingStaria, joisimme vähän kuoharia ja parantaisimme maailman.

9. Kenen kanssa haluaisit viettää yön?
Mieheni. Onneksi ainakin ensi yön saankin, kumpikaan ei ole reissussa.

10. Tänään sinua kohtaa onni! Mitä pukisit päällesi?
Mikä onni? Minua kohtaa onni lähes joka päivä, olin sitten pukeutunut lökäreihin, farkkuihin tai kansallispukuun. No, sanotaanpa nyt kuitenkin, että Kisskiss-damaskit ja kiilaferren.

Ketäs mie haastaisin... Ketäs täällä käy? En lähde kiikuttamaan haastetta blogeihinne, mutta ottakaa mukaan, jos satutte lukemaan:
Hän, joka on hiekalla.
Hän, joka on lähdössä miun kanssa samaan paikkaan viikonloppuna.
Hän, joka tapasi miut viime viikonloppuna.
:)

5 kommenttia:

  1. Sä olet ollut ihan Lellun näköinen! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie olen tuossa kuvassa 1,5-vuotias ja kun Tiiuska oli sen ikäinen ja näytin tätä kuvaa, kaikki luulivat automaattisesti, että se on Tiiuska :D Molemmista on onneksi kasvanut itsensä näköisiä, mutta joo, on ne molemmat jossain vaiheessa olleet tunnistettavissa miun lapsiksi.

      Poista

Kommentti! Ihanaa!