perjantai 27. maaliskuuta 2015

Minuutti ihanuutta

Muistatteko Veneh-projektin?
Sen pitäisi taas valmistua ensi syksynä.

Elokuvan ohjaaja Jyrki Haapala lupasi leikata miulle leffasta mainoksen. Koska näitä hommia tehdään suurella sydämellä ja pienellä palkalla, projektit välillä venyvät. Kun Jyrki viimein ehti leikata mainoksen, mie aloin vatuloida musiikin kanssa. Olin hiljattain rakastunut Pekka Kuusiston ja Paula Vesalan Kiestinki-levyyn ja halusin periaatteesta valita musiikiksi jotain suomalaista kansanmusiikkia tai siitä ammentavaa. Repertuaaria riittää, mutta ihan ensimmäisenä kokeilin mainoksen taustalle Häävalssi-kappaletta Kiestinki-levyltä ja olin ihan myyty. Sitten tulikin ongelma: miten musiikin saa käyttöön? Otin yhteyttä Teostoon, josta vastattiin, että jo olemassaolevan musiikin osalta ei ole mitään hinnastoa, mistä vaan maksetaan ja saadaan musiikki käyttöön vaan käytöstä täytyy sopia musiikin tekijänoikeuksien omistajan kanssa. Hyvä. Miten otetaan yhteyttä vieraaseen muusikkoon, joka luultavasti saa melkoiset määrät kaikenlaista postia? Kysyin asiaa parviälyltä eli Facebook-seinällä ja kuinkas ollakaan, minulla ja Pekka Kuusistolla on yhteinen Facebook-kaveri, kansanmuusikko hänkin: Ilona Korhonen. Ilona yhdisti meidät samaan keskusteluun ja lopulta, taas kaikkien muiden kiireiden välissä ehdittyään, Pekka vastasi, että hän, Paula ja "levy-yhtiön tyyppi" suostuvat tähän. Ja sillä selvä! Olen niin iloinen, että en osaa pukea sitä sanoiksi. Tässä se, mitä voin tehdä vastapalvelukseksi: Kuunnelkaa Kiestinkiä. Ostakaa se. Se on upea, siinä on painavaa asiaa ja Paula Vesalan ääni nyt vain on jotain uskomattoman kaunista.

Kun lupa tuli, Jyrki liimasi Häävalssin alun videoon, ja saan kylmiä väreitä siitä, miten se sopii siihen. Ihan kuin kuva olisi leikattu tähän biisiin sopivaksi. Loppu on vähän töksähtävä, mutta toisaalta jättäessään ajatuksen kesken, se antaa sijan jokaisen omalle jatkolle.

Tässä siis mainostauko, ole hyvä:Pääsiäinen on ihan nurkalla. Jos haluat ylösnousemusjuhlaan uudet juhlavaatteet Puodista, toimi nopeasti! Lupaan tarvittaessa poikkeuksellisesti postittaa ensi viikolla myös maanantaina ja tiistaina.

10 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja säveliä. Mainos, jonka aikana ei halua lähteä jääkaapille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, siinäpä hyvän mainoksen merkki :D Voi kun olis rahaa laittaa tämä telkkariin!

   Poista
 2. Tää on vaan niin upea mainos, ja innoitti minut lyhentämään ja sarafaanin helmaa ja pikkusen myöskin pienentämään, sillä kansallispuvusta poiketen tämä olikin suurentunut oltuaan kaksi vuotta kaapissa, läpi meni että holahti :)
  Iloista palmusunnuntaita.

  VastaaPoista
 3. Hei! Ihanaa, olin mukana tukemassa pikkusummalla elokuvaa, kun se oli niin kiinnostava. Olen nyt juuri miettiyt, että tuliko siitä mitään. Siis vain siirtyi - jaksan kyllä odottaa. Ja kiitos blogistasi, pidän kovasti.

  Airi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuesta elokuvalle ja kiitos kauniista sanoistasi!

   Poista
 4. Käyppä kurkkaamassa, kun yritin/tein virkkaamalla säpsän :)

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!