maanantai 2. toukokuuta 2011

Vyyhdinpuu ja töitäkin

Onpa hauskaa, että tuo laskuri juoksee noin vauhdikkaasti! Eihän miulla tietysti ole mitään käsitystä, että kuinka moni tätä blogia oikeasti lukee, mutta on kiva jo kommenteistakin todeta, että jokunen kuitenkin! Työ ootte vähän niinku miun työpaikan kahvituntiseura. Juu, ette työ sielläkään sais juuri suunvuoroa ;D

Tänään postipoika toi ihanan, uutukaisen vyyhdinpuun! Bongasin sen Leenan blogista ja alunperin se on Yllep's handicraftsista. Sain odotella sitä kotvan, koska niitä ei ollut valmiina, mutta eipä miulla kiire ollut ja odotus kyllä palkittiin ruhtinaallisesti! Aivan upea laite, kaunis ja toimiva! Hinta-laatu-suhde on niin erinomainen, että lähes hävettää.

Katsokaa, miten täydellisen kauniit tapitkin!


Nämä siis paljastuivat paketista. Käykää tuolta Yllepistä katsomassa parempia kuvia!


Noin muuten päivä on mennyt päänsäryn ja pahoinvoinnin merkeissä, tuosta läheltä paloi viime yönä rengasliikkeen varasto ja ilmanvaihto ehti työntää savua sisälle 3 tuntia, kunnes heräsin karmeaan katkuun ja tietysti säikähdykseen. Onneksi olin perheestä ainoa, joka sai oireita.


Päänsärystä huolimatta sain tänään Ruokolahden liivin valmiiksi.


Pääntietä ja etureunoja huolittelevan veran kiinnitystä nurjalta.


Valmis liivi edestä


Nyt pitää mennä viemään likkoja lasten zumbaan, joten jatkuu ensi numerossa :)


7 kommenttia:

 1. Kiva että pidät kerinpuista. Minua olisi harmittanut, jos ne eivät olisi olleet sinusta hyvät. Aina kun otan nuo vempaimet esille silittelen niiden kaunista pintaa. Miten arkinen työväline voikin olla kaunis.
  Kirjoittelin juuri osoitettasi kun kuulin tulipalosta ja ajattelin että mitenkähän pärjäät perheesi kanssa, jos se on lähellä, kun jotenkin tuntui siltä että on.
  Aika karheaa, mutta kaunista vuorta tuossa Ruokolahden liivissä.

  VastaaPoista
 2. Kerinpuut näyttävät siliteltävän hienoilta. Se on kumma juttu, miten mukavalta nuo puiset työvälineet tuntuu käsissä! Minulla on esim kinnasneula, jota tosi mieluusti pitelen hyppysissäni. Toki siinä samassa vois vähän neuloakin :D, mutta jo pelkkä neulan johdot saa hyvälle mielelle. Sama juttu kirjojen kanssa (tietysti käsityö), niitä hypistellessä tulee helposti hyvälle tuulelle.

  Ikävä juttu toi savu, mut liivi on hieno.

  VastaaPoista
 3. Leena, kiitos ajatuksistasi! Illalla zumballa salissa oli kamala sähköpalon käry ja koska vedin aika kovaa, tuntui tunnin verran zumban jälkeen tosi pahalta, keuhkot eivät oikein pelanneet täysillä ja mietin, pitäisikö lähteä lääkäriin, mutta helpotti onneksi! Tämän aamun juttu onkin sitten järkyttävä päänsärky... Mutta kyllä se tästä, iltapäivällä on hierojakin.

  Sari, tiedän tunteen :D Miulla on sellainen haarukkanyörihaarukka, puinen, tosi hyvän tuntuinen pinnaltaan ja juuri käteeni sopiva. Ostin sen Taina Kankaalta, muistaakseni hänen isänsä tekee niitä ja Taina on tehnyt selkeät ohjeet haarukkanyöriin. Aina joskus teen haarukkanyöriä ihan vaan siksi, että saan pyöritellä sitä. Siinä vielä yhdistyy sellainen meditatiivinen yksinkertainen tekeminen siihen hyvään tuntuun! Joskus myös muut puu- ja kiviesineet saavat aikaan saman tunteen, niitä tekisi mieli vain silitellä ja pyöritellä käsissään.

  VastaaPoista
 4. Piti vielä korjata tuota kommenttiani...neulan johdot = neulan sively. Minulla on ennakoiva syöttö koneessani ja se välillä tarjoaa merkillisiä sanoja...jollei huomaa lukea tekstiä, saattaa se kuulostaa kuin googlella käännetyltä vierasmaalaiselta :)).

  Ja parasta noissa siveltävissä esineissä on se, jos vielä tietää/tuntee esineen tekijän. Tieto antaa kuin sielun sille esineelle. Ja sellaisilla työvälineillä syntyy vain kaunista ja hienoa jälkeä!

  Toivottavasti tuulet pian puhdistavat teidän ilman ja on helpompi hengittää.

  VastaaPoista
 5. Hehee, ja mie en huomannut mitään outoa tekstissäsi :D

  VastaaPoista
 6. Voitteko kertoa, mistä nuo ihanuudet eli vyyhdinpuut voisi tilata. Hankin täältä Hgistä semmoisen puisen sateenvarjon näköisen, mutta sen kiristysruuvi on rikki ! Haluaisin kunnon laatua ja tuo kuva sai innon hankkia, juuri tuommoisen kunnon käsityötä haluaisin. Äidillä oli aikoinaan nuo kerinpuut, mutta en pääse sitä ullakolta kaivelemaan maalta.

  VastaaPoista
 7. Jälkimmäinen Leena, mie olen ihan rakastunut noihin vyyhdinpuihin! Tuo jutun linkki toimii edelleen ja vie eestiläiseen Yllep's handicrafts -blogiin. Kirjoittajan mies tekee noita. Üllelle voi laittaa sähköpostia ja jos eesti ei taivu Sinulta, niin englanti taipuu Üllelta. En kirjoita nyt tähän sitä sähköpostiosoitetta, mutta se löytyy siitä esittelyn viimeiseltä riviltä. Jos on ongelmia sen suhteen, niin laita miulle sähköpostia, niin auttelen paremmin.

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!