keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Hyvä mieli, hyvä työ

Havahduin maanantai-iltana siihen, että en ollut ajatellut työasioita pääsiäisen aikaan ollenkaan! Siis siinä mielessä, että mitä pitäisi tehdä ja miten sen tekisin ja sitä normaalia pään järjestelyä. Toki ihastelin pääsiäiskirkossa seurakuntalaisten kauniita sarafaaneja ja kävin samat mielessäni Tallinnan reissulla Karnaluksissa nauhoja ostelemassa. Siinä on muuten sen verran taivaallinen paikka, että suorastaan liikutuin niiden nauhahyllyjen välissä! Olisihan sieltä tarttunut mukaan vaikka mitä, mutta kun tuo budjetti on (onneksi) rajallinen, niin valitsin tällä kertaa nämä:

Ihanaa, ihanaa, Karnaluksin taivaallisia nauhoja!

Jos innostuit noista nauhoista, niin niistä voidaan tehdä kauppaa :)

Kuolemajärven nästyyki tuli valmiiksi. Samoin sain eilen kudottua loppuun ja viimeisteltyä säärisiteet eli sukkanauhat. Tein uudelleen hunnun sykerölaitetta, mutta en saanut siitä mieleistäni ja päätin nukkua yön yli. Se auttoi jälleen ja nyt miulla on selkeähkö visio sykerölaitteen uudesta muodosta. Siis uusi reissu pajupuskaan oksia hakemaan ja uutta sykerölaitetta väsäilemään! Sykerö on siis tukasta, nauhoista ja esim. pajun ohuehkosta oksasta rakennettu hiuslaite, joka on sellaisenaan, koristeellisista nauhoista tehtynä naimaikäisen neidon päähine, ja jonka päälle (valkeista nauhoista tehtynä) huntu sidotaan ja joka antaa hunnulle muodon. Sykerölaite tehdään nykykäyttöön helpoksi ja koko systeemi rakennetaan erilliseen pantaan, jolloin se vaan kiskaistaan päähän. Säppäliä, eli neidon päähinettä varten odottelen vielä nastoja ja hakasia Kulta-Sepolta. Ne tulevat varmaan tänään tai huomenna. Sitten Kuolemajärven mallipukuprojekti on osaltani ohi. Taas.

Säärisiteet eli sukkanauhat

Eilen posti toi ihanan, pehmeän paketin! Villannelta tilatut upeat sukat, joiden kuvioaihe lainaa Joutsenon revinnäisestä! Villanne on myös Punomossa.

Täydellisen sopivat!

3 kommenttia:

  1. Eikös loma tai vapaa olekin rentoutumista varten...olet siis onnistunut. Hyvä niin. Ja nuo nauhat ovat tosi hienoja, kiva kuulla ja nähdä, mihin niitä käytät, onneksi siihen on tilaisuus alkusyksystä:). Ja nuo sukat on aivan mahtavat, kyllä niillä kelpaa astella. On niin hienoa nähdä kaunista ja hyvin tehtyä käsityötä!,

    VastaaPoista
  2. Nuo nauhat ovat ihan sinun sarafaanien näköisiä. Voin hyvin ymmärtää tunteesi niiden nauhahyllyjen välissä. Laitan hunnun tulemaan huomenna.

    VastaaPoista
  3. Mukava nähdä että tuli sopivat sukat! :)

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!