lauantai 9. huhtikuuta 2011

Mouhijärven essut viittä vaille valmiit

Sain eilen, ufoxin suosiollisella avustuksella, kudottua Mouhijärven essukankaat valmiiksi! Tempaisin kankaat jo puista ja käytin kaksi tarraharjan rullallista pellavapölyn poistamiseen ja meninkin sitten ostamaan rullia lisää... Ihan älytöntä, miten paljon sitä pölyä ja nukkaa on! Pujottelin katkenneet loimilangat ja seuraavaksi kankaat pitää pestä, jotta ovat sitten asiakkalle valmiit ommeltavaksi. Toinen essukangas on myyty, toinen jää varastoon. Ennen pesua pitää siis vielä tarrailla loputkin pölyt irti, pääsee sitten pestessä helpommalla ja lopputulos on siisti.

Tässä Mouhijärven esiliinakangas on vielä puissa


Lähikuvassa näkyy hauska raita, jossa on kierretty 2 valkeaa ja 2 sinistä lankaa yhteen


Kankaat pöydällä. Yhteen essuun tulee leveyttä (=kudottaessa kankaan pituus) 1,35 m ja lisäksi vyötärökaitaleeseen 10 cm.


Ensi viikko onkin taas vähän repaleinen ja hulinainen. Maanantai alkaa tyttöjen hammaslääkärillä, molemmille laitetaan raudat. Miulle tulee TETtiläinen, eli työelämään tutustuja koko viikoksi ja hän pääsee ensimmäiseksi kanssamme rakentamaan työväenopiston kevätnäyttelyä. Maanantaina eivät siis omat työt taida edistyä. Miulla on seuraavaksi vuorossa Kuolemajärven mallipuvun nästyyki, sukkasiteet ja säppäli. Siinä samalla pitää keksiä TETtiläiselle jotain järkevää puuhaa. En ollenkaan kannata sitä, että harkkarit tai TETtiläiset joutuvat vain kahvinkeittoon ja siivoamaan, vaikka nekin hommat toki kuuluvat täällä normaaleihin töihin. Vaatii vaan melkoista taiteilua löytää viikossa yläasteikäiselle hommia, joita hän pystyy tekemään. Puolaaminen on yleensä ollut hyvä juttu, taidanpa laittaa hänet ekana puolaamaan puuvillalankoja Seiskarin essukankaita varten.


Tänään lähden Lappeenrantaan katsomaan munanäyttelyä Täkyyn ja samalla reissulla kaappaan ystäväni taaperon seurakseni shoppailemaan! Nyt kun omat likat ovat vähän isompia, niin on oikein hauska viettää vähän aikaa välillä noiden pienempien kanssa. Tosin viime aikoina varsinkin nuo kummilapset ovat lähinnä huutaneet miulle, toivottavasti tämä neitokainen suhtautuu suopeammin. Ainakin on erittäin todennäköistä, että hän nukkuu suurimman osan ajasta :D
4 kommenttia:

  1. Jahka tuut tänne päin, niin voin antaa noita taaperoita siun hoiviin ihan kaksin kappalein ;o)

    VastaaPoista
  2. Hehee, Myrkytär... pidetään mielessä ;)

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!