sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Käsityöhaaste Facebookissa ja aikuinen-lapsi -kässäpajailua

Facebookissa pyöri alkuvuodesta käsityöhaaste, jossa haasteen seinälleen liimannut lupaa tehdä tämän vuoden aikana käsin jotain viidelle ensimmäiselle kommentoijalle, jotka puolestaan lupaavat liimata saman haasteen omalle seinälleen ja tehdä viidelle kommentoijalle jotain käsin jne. Miekin kopioin haasteen ja pian siihen tuli viisi vastannuttakin! Eipä muuta kuin miettimään heille sopivia käsitöitä. Ystävälleni P:lle tein Imatran työväenopiston aikuinen-lapsi -kässäpajassa mosaiikkipallon, joka on tarkoitettu puutarhaan.Tiia-Maija teki samaan aikaan lasimurskalla päällystetyn sydämen. Siinä on reikä, josta sisälle voi pujottaa valon tai laittaa vaikka kukkia torrottamaan.Toinen haasteeseen vastannut on K. Teimme samaisessa kässäpajassa, toisella kerralla, Tiia-Maijan kanssa kirjastokasseja ja päätin tehdä K:lle kassin, johon imuroin facebookista hänen koiransa kuvan, sen taustaksi laitoin punapohjaista kukkakangasta ja kirjoin osan kukkien ääriviivoista, kuvan ja kassin päälle ulottuen heijastinlangalla. Kuvassa heijastimet vähän loistavat.Tiia-Maija teki itselleen hevoskassin ja yhdessä teimme vielä pikkusisko Leea-Marille Barbapapa-kassin. Meidän tekemämme kassit ovat nuo kolme sini-violettisävyistä tuossa. Pöydällä on se Tiia-Maijan lasisydän, mutta ei tuosta kuvasta oikein tolkkua saa.Työt ovat olleet valmiina jo jonkun aikaa, mutta koska ne ovat tuolla Työväenopiston kädentaitojen kevätnäyttelyssä, niin en ole niitä voinut toimittaa. Näyttely puretaan tänään ja haastetyöt pääsevät uusiin koteihin! Sitten pitäisi vielä keksiä idea ja toteuttaa ne kolme jäljellä olevaa käsityötä... :)

2 kommenttia:

  1. Vähän aikaa piti lukea, mutta lopulta ymmärsin tuon facebook systeemin. Minä roikun paljon tietsikalla, mutta en facebookissa ja käsitteet ovat hakusessa, mutta taisin oivaltaa. Mosaiikkipalloja olen nähnyt ja aikuinen lapsi ryhmät ovat suorastaan mahtavia. Jos asuis lapsenlapsi paikkakunnalla, niin minä lähtisin mummona moiseen paikkaan ja tekisin ittellenikin tuollaisen kirjastokassin, jos ne kirjat sitten pysyisi vähän paremmassa järjestyksessä.Ystävällesi tekemä kirjastokassi on ihana ja heijastinlanka kirjailut mahtavia.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana pallo ja sydän, kassit myös kivoja. Minulle tuo Facebook on ollut ja on edellen se raja,jota en täällä bittimaailmassa ole ylittänyt. Joskus käyn tyttäreni kautta katsomassa kiviä (kuten Sojan kiilaferret ym.), mutta eihän sitä tiedä, jos joskus tulee se päivä, jolloin se raja on ylitettävä ja oma profiili tehtävä...

    Minusta nuo äiti - lapsiryhmät on tosi kivoja. Olen joskus heittänyt ehdotusta Taito-keskukselle, mutta vielä ei ole ottanut tuulta siipiinsä.

    Nyt vaalituloksia seuraamaan.

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!