keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Ystävyys, yhteistyö ja järisyttävän upea seinäkalenteri!

Pyysin Susannaa ottamaan kuvat ensi vuoden kansallispukuiseen seinäkalenteriin. Blogiani seuraavat lienevät jo huomanneet, että olemme ystävystyneet ja teemme myös sujuvasti monenlaista yhteistyötä. Annoin Susannalle kassikaupalla kansallispukujen osia ja toiveen, että hän kuvaisi niitä erilaisissa ympäristöissä. Miulla oli visio paljinsoljesta rantakivillä, muttei juuri muuta. Pidän Susannan tavasta nähdä maailma kameran läpi ja luotin siihen, että tulen pitämään kuvista.

Kun Susanna tänään toi kuvat muistitikulla meille, huomasin keksiväni kaikkea muuta tekemistä. Jännitin. Toivoin. Uskoin.

Kun viimein katselin kuvat ensi kertaa läpi, kyyneleet virtasivat poskilleni. Ne ovat kaikkea sitä mitä toivoin ja sata kertaa enemmän. Niistä pitäisi tehdä näyttely! Kirja! Ne pitäisi näyttää koko maailmalle! Jotenkin satumaisesti ympäristö, näkökulmat, tunnelmat, saivat pukujen osat näyttäytymään miulle ihan uusina. Joissain kuvissa ne näyttivät jopa heränneen eloon.

Puristamalla valitsin 120 kuvasta 13, jotka tulevat seinäkalenteriin. Sellaisen voit tilata itsellesi ja vaikka ystävillesi joulukukkasten sijaan täältä.
Tämä viikko on mahdottoman kiireinen. Lauantaina vietetään kansallispuvun juhlapäivää Jyväskylässä, Suomen kansallispukukeskuksessa. Sitä varten pakkaan, silitän, harjoittelen luentoa ja säntäilen kuin päätön. 

Keksin huikean idiksen kirjontajoulukalenterista ja toteutinkin sen. Koska työaikaa sen tekemiseen ei oikein ole, käytän siihen vapaa-aikaa. No, niinkuin usein käy, olin arvioinut ajantarpeen reilusti alakanttiin. Kalenteri on älyttömän hieno (kukas kissan hännän nostaa...), mutta se ei ole vielä ihan valmis ja haluaisin niitä mukaan tuonne Jyväskylään myytäväksi. Saas nähdä, miten ämmän käy. Joka tapauksessa ne tulevat viimeistään ensi viikolla Puotiin, joten jos kirjonta kiinnostaa ja haluat vähän lisäjännitystä joulunodotukseen, niin pysy kuulolla :)
Muoks: Siellä on!

P.S. Edellisen postauksen Taito-risteilyhommeli on peruttu.

4 kommenttia:

 1. Voisiko Susannan nimetä kansallispukuvalokuvaajaksi? Hänen ottamansa kuvat kolahtavat niin kohdalleen.. Ja huikean hieno ajatus tuo kirjontajoulukalenteri, kyllä sinullakin noita ideoita riittää. Innolla odotan, mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Susannahan otti myös ne hulppeat Kivennavan naisen ja Jääsken miehen pukukuvat kesällä.

   Poista
 2. Tämä kirjontajoulukalenteri oli huikean mukava ajatus. Tilaus lähti jo muutama päivä sitten. Tänään juolahti mieleeni, että voisiko olla myös vuosikalenteri, eli jokaista kuukautta varten oma pieni kirjontatyö / työ kansallispuvun hengessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että tilasit! Vuosikalenterikin on hyvä idea :) Ja kiireisemmillehän tämä käy tietysti niinkin, että tekee vaikka yhden osan viikossa. Vastaanotto on ollut niin ihana, että ehkä tälle tulee jatkoa vielä jossain muodossa!

   Poista

Kommentti! Ihanaa!