keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Rahaa sataa!

Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto on eilisessä, 52. vuosijuhlassaan ja apurahojen jakotilaisuudessaan Imatran Valtionhotellissa, myöntänyt minulle Väreen, kansanperinteestä ammentavan asusteen kehittämiseen Etelä-Karjalan Maakuntaliiton rahastosta 10 000 euroa.Hoitokunnan puheenjohtaja Ilkka Pöyhönen totesi tervetuliaispuheessaan, että vaikka ulkona sataa vettä kaatamalla, sisällä juhlassa sataa rahaa. Ja niin sitä satoi. Etelä-Karjalan rahastolle oli osoitettu määräaikaan mennessä 304 apurahahakemusta. Rahastosta jaettiin 49 apurahaa ja kaksi kulttuuripalkintoa.

Kulttuurirahaston viisas ajatus on se, että rahaa jaetaan kunnolla. Mieluummin harvemmille, vähän enemmän, jolloin niillä on todellista vaikutusta. Tällä kertaa pienin jaettu apuraha oli 2 000 euroa. Yhteensä rahaa jaettiin 409 000 euroa. Hienoa on myös se, minkä Pöyhönen myöskin totesi, että apurahojen saajista päättävät voivat antaa rahaa sille jolle haluavat. Miulla oli ja on osittain vieläkin kynnys hakea apurahoja, koska mietin aina, ansaitsenko sitä. Nyt rohkaistuin siitä ajatuksesta, että miun ei tarvitse päättää ansaitsenko, kyllä siellä on ihmiset sitä varten.

Kulttuuripalkinnot, 10 000 euroa, saivat filosofian tohtori Pertti Kolari Lappeenrannasta sekä nukketeatteritaiteilija Emma Jussila-Scherman, Lappeenrannasta hänkin.

Ilokseni apurahan saajien joukossa oli monia tuttuja, oli Imatran Työväenopiston opettajia, jotka ovat minun laillani opettajia sivutoimisesti, oli Kansanmusiikkiyhdistys Kipinä ry, Saimaan Nuorisoseurat ja monta muuta upeaa kulttuurin luojaa ja ylläpitäjää.

Pukeuduin tilaisuuteen kansallispukuuni ja rankkasateen vuoksi sain kyllä taiteilla sateenvarjon kanssa auton ja Valtionhotellin välisellä kipaisulla. Vaurioilta vältyttiin :D Ohjelman jälkeen oli illallistarjoilu ja olimme osanneet vahingossa valita pöydän oikein, sillä jälkeemme pöytään tuli paikallisia silmäätekeviä, joiden ansiosta pääsimme ensimmäisinä ruokaa hakemaan ;)

Tahdon lämpimästi kiittää Suomen Kulttuurirahastoa ensiarvoisen tärkeästä ja hyvästä työstä niin apurahojen osalta kuin muutenkin maan kulttuurielämän kohentamisessa. Etelä-Karjalan rahasto on myöntänyt miulle ennenkin apurahan: vuonna 2008 sain niinikään 10 000 euroa kansallispukukankaiden kehittämiseen ja silloin syntyi hieno valikoima paksuja sarkoja kansallispuvuissa käytettäväksi.

Kiitos Etelä-Karjalan rahastolle tästä apurahasta, jonka turvin aion tehdä Väreestä tuotteen, jota voi ostaa kaupoista. Se vaatii vielä paljon kehittämistyötä, vaikka sitä on jo tehtykin. Muistattehan Väreen?
Apurahan saamisessa merkitsee tietysti paljon se itse raha, siksihän niitä haetaan. Mutta en yhtään haluaisi väheksyä sitä tunnustusta, joka apuraha samalla on. Se on merkki siitä, että joku muukin tuolla uskoo siihen, mitä mie teen. Ja se ei ole vähän se.
Ulkona sataa vettä edelleen, mutta se ei tänään mieltäni madalla, nyt on aika helppo hengittää!


33 kommenttia:

 1. ONNEKSI OLKOON! Ihan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut apurahasta, hieno juttu :)

  VastaaPoista
 3. Hienoa, oikeaan osoitteeseen menee tämä tunnustus! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut! Hienoa, että kansanperinnettä ja käsityötä tuetaan. Se on arvokasta perintöämme!

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtavaa! Paljon onnea! Hienoa, että Väreen hienous on huomattu! Se on sinun tuotteistasi ehdoton lempparini, vaikka sellaista en olekaan vielä tilannut, mutta kovasti harkinnassa on. Joten upeaa, että väreitä tullaan siis näkemään vastakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se taitaa olla miunkin lemppari, heti noiden kansallispukujen jälkeen...

   Poista
 6. Hienoa, UPEETA, Onnea!
  Olet ansainnut apurahan ja tunnustuksen!!!

  Ehkäpä tämäkin vilukissa tulevaisuudessa voinee hankkia Väreen kaupasta, jahka tuotteistamista on vielä jatkettu.

  VastaaPoista
 7. Voi miten lämmin ja hyvä olo miulle on tullut näistä onnitteluista ja kannustuksesta <3 Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Onnea vielä tätäkin kautta! Olet apurahan ansainnut <3

  VastaaPoista
 9. Jättiläispistokselliset onnittelut! Se sade tiesi paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättikiitos! Aikalailla tämä on tunnustus meille kaikille, jotka kansanperinteestä vaatteisiin ammennamme, että oikealla asialla ja tiellä ollaan, eikö?

   Poista
 10. Isoosti onnea apurahasta! Upeata, että työllesi annetaan arvostusta myös tavalla, joka antaa edellytyksiä jatkokehittämiselle eikä jää vain juhlapuheisiin, vaikka arvostusta sekin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, kyllä henkinen tuki aina tarpeen on, muttei kanna loputtomiin :)

   Poista
 11. Onneaonneaonnea Soja!
  Oikeaan osoitteeseen meni todellakin, käsityöläisyyden monitoiminaiselle.

  Arvaa, mitä minulla tulee ensiksi mieleen Väreestä?
  Rintatulehdus, tai oikeammin sen estäminen:D:D
  t. Heidi
  PS. Laitan sulle meiliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitoskiitos!
   :D Rintatulehdus :D No mutta hyvällä asialla siis!
   Miepä oottelen sähköpostilaatikolla!

   Poista
 12. Onnea Soja!!!
  Kuulin tästä jo toissapäivänä Ellisofialta, mutta nyt vasta ennätin tulla tänne sinua onnittelemaan. Hienoa että saat tälläistä arvostustasi työllesi, sen olet ansainnut.

  VastaaPoista
 13. Sylin täydeltä onnea apurahasta!!! Oot sen kyl ansainnutkin. Teet niin uskomattoman upeeta työtä!
  t. eläinhattu Anne
  ps. Kyl nuo siun ferret on ihania! Ja mallit myös! : )

  VastaaPoista
 14. Hyvä! Hienoa kun hait apurahaa! Hae toki jatkossakin. Onnea työhön! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toki haen, kunhan taas on sopiva projekti ja aikaa sen tekemiseen :)

   Poista

Kommentti! Ihanaa!