torstai 10. huhtikuuta 2014

Oo, mitä kaikkea!

Nyt on lyhyelle aikaa niin paljon kaikkea ja työt päälle, että joka päivä muutaman kerran ajattelen, että tästä täytyy kirjoittaa blogiin, enkä sitten ehdi. Tästä tulee melkoinen sillisalaatti, pahoittelen...

Kansallispukukurssi päättyi. Viimeinen varsinainen opetuskerta oli jo viime kuun puolella ja eilen kävimme rakentamassa opiston kädentaitojen kevätnäyttelyn kansallispukuosuuden. Siitä tuli hieno!

Näyttely rakentuu vielä, mutta vilkuilin hienoja tiffany-, mosaiikki ja tilkkutöitä ja aion nauttia niistä viikonloppuna lisää. Tuu siekii!


Viime viikon keskiviikkona oli myös viimeinen FolkJam-tunti ja tällä viikolla kohottelin vielä yhden työporukan työkykyä FolkJamin merkeissä, mutta kun sunnuntaina puretaan kevätnäyttely, on tämä kausi paketissa ja seuraavakin osaltani suunniteltu. Olo on yhtä aikaa helpottunut ja haikea. Lienee aiheellista aloittaa taas juoksuharrastus, kunhan tuo katupöly vähän hellittäisi.

Viikko sitten olin mieheni kanssa torstain ja perjantain esikoisen luokan luokkaretkellä valvomassa. Luokkaretki suuntautui Helsinkiin, kävimme torstaina MegaZonessa pelaamassa lasersotaa (olin surkea, mutta väitin pokkana, että hävisin, ettei lapsille tule paha mieli :P) ja Helsingin kaupunginteatterissa katsomassa Tarzan-musikaalin (nautittava, upea ja jokaikinen 12-13-vuotias tuijotti lumoutuneena koko väliaikoineen 2,5 tuntia kestäneen esityksen, useamman silmäkulma oli kosteana). Nukuimme hotelli Vaakunassa ja aamusella suuntasimme Korkeasaareen. Meillä oli opastettu kierros ja sitten menimme syömään ravintola Pukkiin. Ruuan jälkeen oli aikaa, joten annoimme lapsille luvan olla vapaasti siellä Korkeasaaressa. Nämä "kylän kovimmat tytöt ja pojat" menivät leikkikentälle <3 Iltapäivällä harjoitimme hiukan kaupunkisuunnistusta, rasteina mm. Kolmen sepän patsas, Stockmannin kello, Espan puisto, Havis Amanda, Presidentin linna ja Tuomiokirkko. Ravitsevan Rax-aterian jälkeen hetki shoppailua ja junaillen takaisin Imatralle. Reissu oli vastuineen rankka, mutta mukava. Täytyy oikein kehua nuoriamme, vain äänenvoimakkuutta joutui säätämään useampaan otteeseen ja se nyt kuuluu asiaan. Vaikka ikään kuuluu väittää vastaan ja testata, jokainen totteli kuitenkin kiltisti.


Olimme Imatralla yhdeksän maissa. Aamulla lähdin kahdeksan junalla Kalevalaisten Naisten Liiton kokoukseen Hesaan. Siellä yhdistyksemme entinen puheenjohtaja Päivi Sandberg sai arvostetun Osmansolmu-kunniamerkin! Kotimatkalla junassa juhlistimme kalevalaisten ystävien kesken Päivin Osmansolmua ja paransimme maailmaa. Ihanaa!

Sunnuntaina oli Imatran työväenopiston tanssin kevätnäytös: Tanssien kohti kesää. Miun FolkJam-ryhmä oli harjoitellut ahkerasti ja ylitti lavalla itsensä! Silmät hikosivat vuolaasti, kun he polkkasivat ilo paistaen ja yhtaikaisesti <3

Täällä pajalla miulla on työkokeilija. Hyvin on mennyt, hän on ahkera ja mie en saa mitään aikaiseksi... No ei sentään, jotain olen saanut tehtyäkin, tosin olen jäljessä aikataulusta. Pitäisi keskittyä noihin olemassaoleviin töihin, mutta kun kuningasidea putkahtaa, siihen tahtoo tarttua heti. Yksi tällainen ihana salaisuus on muhimassa ja siitä kuulette pian <3

Ai niin, tämän viikon maanantaina valtasin paikallislehti Uutisvuoksen takasivun ;)


Suomen käsityöyrittäjissäkin tapahtuu valtavasti, mutta siitä toisella kertaa. Kuukauden päästä starttaa Käsityökorttelikiertue Jyväskylästä :)

Ja niin, käyhän lukemassa tämä ihana blogikirjoitus suhaista <3

Nyt töihin, aurinkoa siulle!

2 kommenttia:

  1. Huisin hauskasti kansallispuvun osat esillä, ja runsaasti. Lapset yllättävät, jollei muulla niin hyvällä käytöksellä :). Työniloa!

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!