torstai 27. syyskuuta 2012

Ajankohtaista

Mie olen Helsingin suomenkielisen työväenopiston käsityöopetuksen blogin kuukauden kasvo :D Tuota Opistosta käsin -blogia suosittelen seurailemaan muutenkin, sillä siellä on mielenkiintoisia kirjoituksia, välillä kansallispuvuista ja välillä muista käsityöaiheista!

Tulevana lauantaina 29.9. Karjala-talolla Helsingissä on Karjalan Liiton tapahtuma, jossa on karjalaisia kansan- ja kansallispukuja näytöksessä, Taina Kangas kertoo pukuihin pukeutumisesta jne., on työnäytöstä ja vaikka mitä mukavaa! Menkää sinne! Mie en valitettavasti pääse, mutta miulta on siellä vähän juttuja.

Muistuttelen myös Poika-kansallispukujoulukalenteriin liittyvästä kuvakilpailusta! Noin kuukausi aikaa osallistua, levittäkää sanaa! Huikeat rahapalkinnot odottavat parhaita kuvia. Olen saanut joitakin kuvia, mutten ollenkaan vielä tarpeeksi ja kaipailisin erityisesti sellaisia rohkeampia kuvia ;) Toivon todella, ettei tämä homma kaiken vaivannäön jälkeen kuivahda kuvien puutteeseen.Sellaista. Pitkästä aikaa ehdin taas istua kirjomassa Kuolemajärven rekkoa, joten menen jatkamaan sitä :)

4 kommenttia:

 1. Kun on huono muisti ja en jaksa ruveta penkomaan, niin menen helpoimman kautta. Siksi kysyn, että mihin mennessä noiden kuvien tulee olla sinulla?

  VastaaPoista
 2. Leena:
  Lähetä kilpailukuva tai -kuvasarja 31.10.2012 mennessä osoitteeseen soja@kansallispuku.com.
  Kuvien tulee olla jpg-muodossa ja kooltaan sellaisia, että ne voi painaa A4-kokoisena. Kirjoita viestiin
  julkaistava teksti ja osallistuvan henkilön/ryhmän/yrityksen nimi tai nimimerkki. Kirjoita erikseen yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, joita ei julkaista. Kilpailuun voi osallistua useammalla kuvalla tai kuvasarjalla, mutta lähetä silloin jokainen kuva/sarja omana sähköpostiviestinään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksesta. Sinulta tuli myös sähköpostiakin samasta asiasta. Ohjeiden tarkka lukeminen tuottikin sitten ongelmia. Konsultoin jopa itseäni viisaampaa lastani, joka varmisti epäilyni. Räpsin tuuletuksessa mukavia tilannekuvia ja minulla on lasten kuvista lupakin laittaa niitä kilpailuun, mutta niitä ei millään saa A4 kokoon julkaisukelpoisiksi. Kamerani koko kyllä riittää, mutta kun kuvia tulisi rajata, niin että kaikki turha olis poissa, niin sitten kuvien resoluutio ei enää riitäkkään julkaisukelpoiseen kuvaan. Poikani kehoitti leikkimään valokuvaajaa ja pukemaan ystävän lapsenlapsi kansallispukuun ja kuvaamaan häntä niin että rajaa jo kuvaa ottaessa. Minusta siinä aitous kärsii.
  On minulla kysymyskin. Tuleeko kuvien olla pysty vai vaakatasossa A4 kelpoisia?

  VastaaPoista
 4. Jaaha, ohjeiden tarkka tekeminen näyttää tuottavan miulle ongelmia :) Se painettava-kelpoinen materiaali oli ajateltu sitä varten, että jos on kysyntää, niin painatan paperisen vuosikalenterin kuvista. Jos kuvat eivät ihan postimerkin kokoisia ole, niin ne riittävät koneella katseltaviksi kyllä. Mutta tuonne olen tuon noin kirjannut, niin lienee epäreilua, jos hyväksyn joltain pienempiä kuvia. Ja tarkoitan vaakasuoraan A4-kokoa, jolloin pystykuvat tulisivat tietysti puolet pienempinä.

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!