maanantai 18. kesäkuuta 2012

Hyvät juhlat ja vakaat juuret

Laukkuryssän moderni laukku. Onnea on iso kontti!Simsalabim, tällaiseksi kontin sisältö muotoutui.
Nainen kuvassa on miun äiti, joka oli orjana. Ja hyvä että olikin, kiitos äiti!

Mukavat juhlat taas kerran nämä Karjalaisten kesäjuhlat. Tällä kertaa roudausjärjestelyissä oli vähän sanomista, mutta iloisella karjalaismielellä tästäkin hyvin selvittiin! Väkeä ja asiakkaita riitti, käytiin hedelmällisiä keskusteluja naapuripöytien myyjien ja kaiken kansan kesken. Ohjeita myytiin tällä kertaa eniten, nyt vaatteet eivät oikein päässeet esille, mutta hyvä näin.


Kesäjuhlilla esiteltiin myös ne Juuret-vaatteet. Niitähän oli suunnitellut kymmenen vaatesuunnittelijaa tai suunnittelijaparia (paitsi että mie en ole suunnittelija vaan duunari, mutta suunnittelinpa nyt kumminkin) ja vaikka etukäteen arvelutti, niin ihan pää pystyssä sain muotinäytöstä katsella. Kyllä nimittäin lämpö läikkyi sisuksissa, kun niiden suunnittelemieni farkkujen kiilasarafaanista lainatut lahjepyrstöt heilahtelivat täsmälleen niin upeasti kuin olin kuvitellut! Harmittaa vaan vietävästi, että näissä kuvissa ei ole housuista takaapäin kuvaa. Miulla on yksi huono, jossa housumalli ehti jo tuon tunikamallin taakse. Tunikakin on miun suunnittelema.Tässä vielä suorat linkit miun vaatteiden kuviin:


http://www.flickr.com/photos/juuretkarjalassa/7381057778/in/set-72157630148425280


http://www.flickr.com/photos/juuretkarjalassa/7381053716/in/set-72157630148425280/


http://www.flickr.com/photos/juuretkarjalassa/7381049374/in/set-72157630148425280/


http://www.flickr.com/photos/juuretkarjalassa/7381045256/in/set-72157630148425280/


Ja miun aikaisempia postauksia tästä aiheesta löytyy klikkaamalla tuota avainsanaa: Juuret-projekti.


Ihastuin siinä määrin näkemääni (nythän näin nuo ensimmäistä kertaa jonkun muun päällä, nuo housut eivät edes mahdu miulle), että aloin tosissani ajatella, että noita voisi tehdä myyntiin. Ehkä eri kansallispukujen raitakankailla. Täytyy vaan laskea, millaiseksi myyntihinta muodostuisi. Miulla on noista housuista protot käytössäni ja ne ovat tällaisen vähän persevän, M-kokoisen, persjalkaisen päällä ihan mahtavat sekä ulkonäöltään että tunnultaan. Ja näissä voi kyykistyä ilman, että pikkarit vilkkuvat, mutta edessä vyötärö ei kuitenkaan kiipeile liian ylös. Kysymys kuuluu: mikä on kipurajasi hinnan suhteen housuille, jotka ovat varastokokoiset (siis ei mittatilaustyönä, mutta todennäköisesti sarjon kaavat pidemmälle ja lyhyemmälle, koska noita ei oikein voi mallin kärsimättä lyhentää enää valmiina), huolellisesti käsityönä (mutta ompelukoneella) ommellut, joissa on viimeistellyt yksityiskohdat? Siis paljonko enimmillään maksaisit noista housuista?


Tässä suunnitelmat. Päähinettä en toteuttanut.


Tästä näkyy lukuisia yksityiskohtia ja huolellinen työn jälki.


Juuret vaatteet ja muotoiluhaasteen tulokset löytyvät Lahden muotoiluhuoltamolta 20.6.-25.7.2012! Menkää sinne!


Muoks: Ihana Leena lähetti miulle pari kuvaa sieltä näytöksestä! Tässä siis housut takaa, tosin kuvasta huomaan, että malli on turhan kapoinen noihin housuihin, farkku on strechiä ja olisi saanut täyttyä tuolta takapuolen ja reiden tienoilta vähän enemmän ;)8 kommenttia:

 1. Hintaan en osaa sanoa mitään, ehkä ostaisin kaavat.Yritän laittaa sinulle kaksi kuvaa. Sanon että yritän, sillä en osaa tällä mieheni pienellä koneella siirrellä kuvia, saatikka sitten käsitellä niitä. Onnistuin siirtmään ne omaan sähköpostiini eri kirjeinä miehen shköpostin kautta, niin että hän voi olla sinulle viestikin laittaja. Lahde heilahteli kyllä niin vinhasti, joten kuvakin heilahti. Kuvia voit pitää ominasi, onhan ne otettu sinun vaatteista.
  Voit todella olla rintarottingilla omien suunnitelmiesi kanssa, sillä niisä oli itua ja ajatusta, niinkuin tuossa lahkeessa ja kangaskin tuli käytetyksi. Kaikenlainen näkemys puuttui niiltä suunnittelijoilta, jotka olivat väsänneet Viipuri-kangaasta vain kassin, taskun tai huivin yhdistettynä johonkin vanhaan mekkoon.

  VastaaPoista
 2. Housuihin en osaa sanoa muuta kuin että maksaahan nuo kunnon farkut 50-> ja itse olen joskus sen 90€ maksanut kun on ollu just miun haluttavat farkut (ja rakkaat ystäväni on tunnetusti maksaneet enemmänkin), ite olen koittanut pitää kipurajaa ~100€, mutta kun siinä ollaan on kyseessä vaate jota käytetään pidempää (ja toivotaan että kroppa pysyy siinä kuosissa että siihen mahtuu).
  Mutta tuo tunika/mekko on kanssa kiva...

  VastaaPoista
 3. Nuo on ihanat. Jos saisin minulle mahtuvat housut (ja ottaen huomioon, että materiaali ei ole ihan ilmaista) niin luulen, että 150 euroa tuntuisi vielä oikein järkevältä sijoitukselta. Tosin käsityöstä se on oikeasti liian vähän, mutta sitten tulee vastaan se, että paljonko pystyy irroittamaan rahaa housuihin. Ehkä 200 olisi sitten se lopullinen kipuraja...

  Tunikakin houkuttaisi ja sille on helppo nähdä käyttöä monentyyppisissä tilanteissa.

  Mutta itse olen siis kohderyhmäni asuntovelallinen persaukinen, mutta tällaiset vaatteet olisivat toisaalta sijoitus ja satsaus.

  VastaaPoista
 4. Täydennän vielä itseäni. Sitten jos taas vertaa valmisvaatteiden hintoihin, niin tuo 200 euroakin on varmaan vielä edullinen vastaavan tyyppisiin tuotteisiin. Oikeastaan tässä on sellaisen kohderyhmän tavoittaminen, jolle ei ole kynnyskysymys maksavatko housut 200 vai 250 euroa, koska ne on vaan saatava.

  VastaaPoista
 5. No oletpa kyllä taitava! Sen minäkin, amatööri, kansallispuvuista ja Juuret-luomuksistasi ymmärrän.

  Farkuista kuvittelisin, että jokaisella on hyvin erilainen kipuraja ihan tavishousujenkin suhteen. Riittääkö 150 euroa kattamaan tekijän kulut ja vaivanpalkan?

  VastaaPoista
 6. Kerttunenko, olet ytimessä.
  Ässä, kiitos :) Jos uudella kansallispukukankaalla mennään, niin ei ihan riitä.
  Olen edelleen oikein kiitollinen kaikista tähän liittyvistä kommenteista ja huomioista! Nyt miulla sinkoilee ajatuksia käytettyjen kankaiden hyödyntämisestä ja kaikenlaisesta virityksestä. Vaatteille tulee sen verran hintaa, että niiden täytyy myös kestää käyttöä reilusti, joten täytyy tehdä vähän käyttötestejä. Mutta homma muhii ja etenee :)

  VastaaPoista
 7. Näitähän ei voi mitenkään verrata markettitavaraan, joten hinta on putiikkituotteiden mukainen. Tosi kivan näköiset, ja voisin hyvin kuvitella, että näille löytyisi oma asiakaskunta. Kiva on myös tuo tunika, rentoja molemmat.

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!