tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen

Tunnetko tuohusten ja suitsukkeen tuoksun? Kuuletko kuoron enkelimäisen laulun?Pääsiäinen jatkuu 40 päivää. Pappi sanoi maanantaina lasten pääsiäiskirkossa, että ajatelkaas, 40 päivää suklaamunia... Jipii. Onneksi meidän neitokaiset eivät ottaneet todesta :D

Pappi sanoo pääsiäistervehdyksen, johon pitää vastata oikein, että saa palkaksi punaisen kananmunan ja kinderin. Paineesta huolimatta Lellu osasi. Osaatko sinä? Kristus nousi kuolleista! - ?


Pukeudun ilolla sarafaaniini pääsiäisjuhlan kunniaksi niin pääsiäisyön jumalanpalvelukseen kuin maanantain lasten pääsiäispalvelukseen. Leea-Mari ilmoitti, että hän laittaa farkut. En pakottanut laittamaan sarafaania - houkuttelin ja painostin kyllä... Neiti lähti farkuissa. Tiia-Maija laittoi mieluusti oman uutukaisen sarafaaninsa - jonka helma on jo melko lyhyt, likka on venähtänyt sitten mittojen oton...


Lasten pääsiäispalveluksen jälkeen käytimme ihanan auringonpaisteen hyväksi ja otimme vähän kuvia. Harkitsin, että olisin tällä kertaa jättänyt kirkkoon laittamatta suhaini tai että olisin laittanut sielunlämmittäjän, mutta onneksi muistin, miten paljon papiston pääsiäispukuja vaatteeni olisi muistuttanut! Ei ole sattumaa, että hienoimpien sarafaanien materiaalit ovat samoja tai samankaltaisia kuin ortodoksiset kirkkotekstiilit.40 päivää pääsiäisjuhlaa tai ei, työt on tehtävä. Kuolemajärven hurstuthamekangas pääsee vihdoin puihin.


10 kommenttia:

 1. Oijoijoi!
  Kiel pitkällä ja silmät yhä ristissä katselen noita siun mekkoja. Olen lähdössä keväällä Tallinnaan tekemään kangasostoksia, siellä oli viime käynnillä upeita brokadeja ja tekosilkkejä. Mukaan lähti kuitenkin silloin metrikaupalla iltapukukangasta (liquid satiinia kermakahvin värisenä ja organzaa minimalistiseen, kreikkalaistyyliseen vanhojentanssipukuun) ja viittakangasta.
  Nyt olisi tarkoitus hommata ihan jotain muuta - koreeta ja kimmeltävää. Olet kuvinesi nyt miun muusani. Ajattelin myös seuraavaksi tehdä itselleni tuollaisen lampaanlapahiaisen (onko se sellainen?) paidan. Sopii miun mielestäni paremmin "tyyliin" kuin se aikaisemmin tekemäni, röyhelöhihainen.
  Tartteisitkos jotain lahden takaa? Olen siis menossa ainakin Kangazungeliin ja Karnaan. Ja matkalla kai koluan kaikki mahdolliset muut nappi-nauha-kangaskaupat. Onni on hyvä ja kärsivällinen matkakaveri, joka itsekin taas haalii askartelutarpeita mukaansa. :-)

  VastaaPoista
 2. Oi, tarvitsenhan mie Tallinnasta vaikka mitä, mutta pitäisi päästä hipelöimään itse... Mutta jos niitä brokadeja bongailet, niin voisitko vaikka ottaa niistä kuvia ja että mitä matskuja ovat, hintoja ja tietysti missä kaupassa?
  Juu, tuo paita on nimenomaan lampaanlapahihainen, Vuorelman kaavalla (jonka pienensin Tiia-Maijalle aikuisten koosta).

  VastaaPoista
 3. Ihanat on asut kummallakin, etenkin tuo punainen sarafaani.
  Itse sain ommeltua Vuorelman paidan vielä kurssin (Työv,op. Kaapeli) lopuksi ja nyt sitten etsin siihen mukavia kukon ja kukkien kuvia etupistokirjontaa varten. Ajatus olisi kirjoa helma ihan ympäri, jos sen homman saisi tehtyä kesällä mökillä kiikussa aikaa viettäen.

  VastaaPoista
 4. Katarnakin on munan ansainnut :)

  VastaaPoista
 5. Totisesti nousi! Miten kauniit sarafaanit kevätauringossa!

  VastaaPoista
 6. Ja Hannele, virtuaalimunaa tässä, olkaa hyvät :D

  VastaaPoista
 7. Voi miten kauniit asut kummallakin. Ton sielunlämmittäjän olen nähnyt siellä Oulunkylän kursseilla mutta kaikki noi asusteet yhdessä ovat täydellisiä. Mistä Tallinnan kaupoista löytyy brokadi-kankaita?Ja tietääkö kukaan missä Tallinnan kangaskaupassa myydään verkaa? Suhain kursseja odotellessa toivotan hyvää kevättä

  VastaaPoista
 8. Elina, Tallinnan brokadeista en tiedä, mutta sain vinkin, että Trendtekstiil-kaupassa http://www.emateab.ee/yritykset/24624/TRENDTEKSTIIL+O%C3%9C/ on verkaa ja sain jopa siitä näytteen, joka oli oikein laadukasta!
  Hyvää kevättä siullekin!

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!