sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Arvonta ja huippu-uutisia!

Arvontaan osallistui 24 lukijaa, kiitos kannustavista kommenteista!


Kirjoitin kommentoijien nimet pikkuisille lapuille ja taittelin. Laitoin ne "Karjalainen ikkuna" -pussukkaan - se on Taito Etelä-Karjalan tuote, johon on painettu Joutsenon revinnäistä. (Miulle muuten ei kukaan maksa näistä mainoksista, mainostelen mielestäni hyviä tuotteita ihan vaan kaikkien iloksi.)


Leea-Mari (5 v.) toimi onnettarena ja kaiveli lapun...


...josta hän juuri lukemaan oppineena tavasi: K - A - T - I : Katti. :)
Osallistujina oli kolme Katia, tämä on heistä ensimmäinen. Eli ensimmäisenä, vain "Kati"-nimellä kommentoinut Kati, ota yhteyttä ja kerro, minkä palkinnon haluat: soja@kansallispuku.com.
Vaihtoehdothan ovat nämä:


Tiedoitusluontoinen asia tähän väliin: Kiilasarafaanien ohjeet ja kaava-arkit ovat jo ennakko-ostettavissa Puodissa. Toimitus vasta toukokuun alussa, sillä ohjeet lähtivät perjantaina testaajille.


Ja sitten niihin HUIPPU-UUTISIIN:

Kuva on lainattu täältä

Kuulin äskettäin, että tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ja vaimolleen Jenni Haukiolle tehdään kansallispuvut heidän omasta pyynnöstään! Presidenttien puolisoille tai heille itselleen on perinteisesti lahjoitettu kansallispuku, presidentti Halonenhan valitsi muinaispuvun. Halonen oli erittäin kansallispukumyönteinen, hänen pyynnöstään uusimmassa Kultaranta-veneessä on seinällä sisustuselementtinä Seiskarin naisen hamekangasta.

Pelkäsin tilanteen heikentyvän presidentin vaihtuessa, mutta nyt näyttää hienolta! Uskomatonta, että tämä aloite tuli presidenttiparilta ja näin pian valtaan astumisen jälkeen! Presidenttipari on ilmoittanut pukeutuvansa kansallispukuihinsa kaikissa itsenäisyyspäivän juhlissa koko Niinistön presidenttikauden ajan. Perusteluna on se, että näin rahaa ei tärvätä uusiin pukuihin joka vuosi ja näin voidaan kunnioittaa suomalaisia juuria sekä suomalaista käsityöosaamista. He ovat myös tietoisia siitä, että kansallispukujen esikuvat olivat maalaisväestön vaatteita. He tuovat ne tietoisesti linnan saleihin painottaakseen tasa-arvoa ja demokratiaa.

Pukuvalinta on vielä salaisuus. Niinistöhän on kotoisin Salosta ja Jenni Haukio Porista. En tiedä heidän muista juuristaan mitään. Läntisissä puvuissa on paljon sellaisia, jotka eivät oikeastaan ole kovin aluesidonnaisia, vaikka ovatkin tietyn paikan mukaan nimettyjä. Voisin hyvin ajatella presidenttiparin valitsevan vaikkapa Säkylän tai Askolan puvut. Haukiolle voisi hienosti sopia myös vaikkapa Uskelan puku tai Kankaanpään puku, näistä jälkimmäinen taitaa olla ainakin tarkistetuista puvuista ”Poria lähin”. Täältä pääset katselemaan, millaisista puvuista on kyse. Jännityksellä odotan, mihin he päätyvät ja kuka nuo puvut tekee.

Muoks: 1.4. 20.40: NO APRILLII, SYÖ SILLII, JUO KURAVETTÄ PÄÄLLE :D Mut eiks olis huippua, jos tuo olis totta?

Nyt myö lähdetään virpomaan! Aurinkoista palmusunnuntaita siulle!

7 kommenttia:

 1. Vau, pisteet Saulille ja jennille! Hieno ele, minä kunnioitan.

  Mutta mikä arvonta... voi höh, mä olen missannut sen kokonaan, vaikka aina pyrin lukemaan jokaisen postauksen.

  VastaaPoista
 2. Ja tänäänhän on 1.4 ...?

  VastaaPoista
 3. APRILLII, SYÖ SILLII, JUO KURAVETTÄ PÄÄLLE! Aprillia siis tuo pressauutinen, mutta arvonta oli kyllä ihan totta, Katille tiedoks :D
  Vaan eikö olis huippua, jos pressauutinen OLISI totta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos!
  Täällä on jo käyty koko tunneskaala ilosta epäuskoon, että olikos tämä nyt totta vai aprillia! Kankaita on jo kaiveltu feresiä silmällä pitäen.

  VastaaPoista
 5. Osui ja upposi. :DD Unohdin vallan aprillit. Mutta ei lainkaan huono idea.

  VastaaPoista
 6. Aprillipila upposi vielä päivän myöhässäkin. Varsinkin kun olin tänään lukenut, että Jenni Haukio on suostunut Käsi- ja taideteollisuusliiton suojelijaksi... (Edellinen oli Pentti Arajärvi).

  VastaaPoista
 7. No ilmeisen hyvä idea siis! Pitäisköhän jonkun vähän kuiskia presidenttiparin korvaan ;)

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!