keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Joulut on lomailtu. Joulupukki toi miulle mitä toivoinkin: Mies joka ei ollut murhaaja -kirjan ja lahjakortin Luontaishoitola Ayurvedaan. Nyt tavailen noita hoitoja ja yritän päättää, mihin menen sitten kun tunnen ansainneeni hemmottelua. Nyt en.

Työn alla on Räisälän huntu. Tytöt ovat kotona ja olen taas samassa tilanteessa kuin Lellun viimeisinä kotihoitoaikoina: on huono omatunto töiden tekemisestä ja huono omatunto siitä, jos ei tee. Työn lomassa laitan ruokaa, pesen pyykkiä, pelaan, komennan... tai oikeastaan äitinä olon lomassa yritän räpeltää reikäommelta. Se etenee t u s k a i s e n hitaasti ja olen arvioinut ajan väärin. Tässä kohtaa piti olla jo toinenkin iso työ tehtynä vaan eipä ole. On kesken. Ja tulevien töiden vuori varjostaa tekemisen iloa. Yritän pitää kiinni siitä ajatuksesta, että ne työt valmistuvat vain pisto kerrallaan. Murehtiminen ei auta, vaan tekeminen.

Yhdistävään reikäompeleeseen ommellaan ensin langat kankaiden hulpioreunojen välille...


...ja niihin sitten ommellaan reikäommel. Leveys on 5 mm, kuvassa näkyvä sormi on miun peukalo.Nyt meillä on täällä neljä tyttöä, kummallakin on kaveri yökylässä. Supatusta ja kikatusta riitti pitkin yötä :)

2 kommenttia:

  1. Voi ei... Jos tuota peukaloa ei olisi ilmestynyt viimeiseen kuvaan, olisin pystynyt jatkamaan elämääni kuten ennenkin. Mutta nyt, kun tajuan mittakaavan, olen vähän poissa tolaltani.
    :-)

    VastaaPoista
  2. Voi ei, Susanna! Mites siut nyt saadaan pönkättyä kuntoon? Pahoittelen järkytystä :D

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!