tiistai 8. maaliskuuta 2011

Valmista tuli!

Sain eilen viimeiset pistot Virolahden tykkimyssyyn pisteltyä ja tykin tärkättyä. Asiakas kävi tänään hakemassa pukunsa ja tuntui oikein tyytyväiseltä. Kävimme läpi pukemista ja hoito-ohjeita ja otimme tietysti vähän valokuvia! Jotenkin ei taas ollut kuvakulmat ihan hallussa, mutta on tuosta nyt jotain kuvia. Mie olen itse tyytyväinen tuohon pukuun, se on tosi komean näköinen tämän asiakkaan päällä ja kuulemma tuntuu hyvältä. Se on kyllä valtavan iso kannustin työn tekemiselle, kun näkee onnellisen asiakkaan!
Valmis tykkimyssy ylhäältä päin kuvattuna. Nuo rusettinauhan päät ovat puolimetriset ja roikkuvat pitkin selkää. Myssy on päällystetty rinnakkain aivitulla ostonauhalla ja reunustettu mustalla silkkinauhalla.

Myssy edestäpäin kuvattuna.

Tykin pitsi muistuttaa vähän floderia. Se on nyplätty kolmessa osassa, jotka on sitten aivittu yhteen. Kangasosa on nimeltään luu ja se jää puettaessa myssyn alle piiloon.

Lähikuva tykkipitsistä. Sen nypläsi kansallispukutaitaja Annikka Eilola.

Vielä kuva liivin körteistä, jotka ovat yhdistetyt läppä- ja laskoskörtit.

Puvun onnellinen omistaja! Kuvakulma on vähän turhan ylhäältä, hame näyttää kamalan pitkältä... Ja miten tuo valokuva onnistuukin aina latistamaan, luonnossa tässä nimittäin on huikean hieno profiili!


Mutta eteenpäin, sanoi mummo lumessa. Seuraava työ on jo käsissä, Ruokolahden kansallispuku ja aloitan kivoimmasta puuhasta, eli pääntiekaitaleen kirjonnasta! Tuossa parissa sentissä ei ole vielä juuri kuvattavaa, joten palataan siihen myöhemmin. Odottelen myös loimilankaa Mouhijärven esiliinakankaisiin, jotka varmaan kudon tässä lomittain tuon Ruokolahden ompelun kanssa, on nimittäin mukavaa vaihtelua ompelun lomassa kutoakin. Ja huhtikuun aikana pitäisi tehdä vielä jälkikäteen tilatut osat: nästyyki, säppäli ja sukkasiteet Kuolemajärveen, joka muuten julkistetaan Karjalaisilla kesäjuhlilla Turussa lauantaina 18.6.2011 klo 10!

5 kommenttia:

 1. Onpas kaunista kirjontaa myssyssä. Olen ihan sanaton.

  VastaaPoista
 2. Myrkytär, nauha on kyllä ihan teollista, en ole sitä kirjonut :D Se on esikuvien mukaisesti noin, myös niissä on teolliset nauhat. Eri juttu ovat sitten ihan silkkikankaalle kirjotut tykkimyssyt.

  VastaaPoista
 3. Aah.. Mut on se silti hienoa. Olisit vaan ottanut kunnian itsellesi :) Ootko muuten koskaan törmännyt Muolaan kansallispukuun? Meillä on suku sieltä lähtöisin ja ihan nyt tämän talven aikana vasta ymmärsin, että pitäjällä on oma pukunsakin. Muutamia kuvia löytyi netistä, mutta ei sen tarkempaa tietoa mistään sattunut kohdalle.

  VastaaPoista
 4. Myrkytär, juu Muolaan puku on melko tuttu, suuritöinen rekkopuku :) Tuolla Kansallispuvut.fi -sivustolla on siitä esittely. http://www.kansallispuvut.fi/puvut.htm -> Muolaa. Kuvassa on "talvinen" kokonaisuus sarkaviitalla ja talviessulla. Miulla on kesäisestäkin kokonaisuudesta kuva kostuleineen ja kesäesiliinoineen, mutten liimaa sitä tähän. Voin laittaa sen siulle vaikka sähköpostilla, jos et ole nähnyt :) Joko aletaan kasata tarvikkeita? ;)

  VastaaPoista
 5. Kuva ois ihan kiva joo. Kiitos. Voin markkinoida pukua vaikka meijän äidille, sekään kun ei kai ollut koskaan nähnyt Muolaan pukua.

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!