perjantai 11. joulukuuta 2015

Kurkistuksia kulisseihin

Kansallispukuinen joulukalenteri on edennyt jo melkein puoliväliin.

9. Luukussa Inga Pihlhjerta kertoo tuntsareista, joita järjestää opiskelijoille
Kiireisten ihmisten yhteistyöprojektit eivät aina onnistu hyvästä yrityksestä huolimatta. Jossain vaiheessa jo hiukan pelotti tämänkin kanssa, mutta niin vain saatiin hieno joulukalenterikokonaisuus aikaiseksi!


11. luukussa kurkitaan esikuvia

Viime aikoina on "kentällä" ollut epäselvyyttä, että mistä kansallispukuja oikein saa ja siksi halusin esitellä kansallispukualan toimijoita. Valitettavasti kaikkia ei koskaan saada mukaan, mutta hieno kattaus nyt kuitenkin.


1.luukussa Taito Varsinais-Suomi vilauttaa Maskun liivikankaan lankojen päivitystä


Joulukalenterissa ovat mukana Suomen kansallispukukeskus, Brage, Inga Pihlhjerta Helsingin työväenopistosta, Pits-Priia, Suomen Perinnetekstiilit, Tuulikki Matikainen, Seija Pesonen, Tuula Pärnänen, Minna Koskinen, Taito Uusimaa, Taito Etelä-Karjala, Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus, Lajulan kangastupa, Suomalaisen kansantanssin ystävien puvusto ja mie parissa eri roolissa.


4. luukussa Seija Pesonen tarinoi savoksi


Tämän päivän luukussa mie tarjoan kurkistuksen esikuvien maailmaan :) Ja jouluaattona on luvassa Taito Uusimaan huikea joululahja kansallispukuväelle! Hyppää mukaan!1 kommentti:

 1. Välitän tämän tänne:

  https://twitter.com/biret
  Voisiko joku lahjoittaa suomalaisen kansallispuvun suom. naisen mitoilla missiorganisaatiolle? C.Miller 181 cm 59 kg Pirita Näkkäläjärvi lisäsi,
  Yle Sápmi @YleSapmi
  Miss Maailma -kisoissa ei nähdä pilailupuodin lapinpukua – "Tapahtui suuri virhe" http://yle.fi/uutiset/miss_maailma_-kisoissa_ei_nahda_pilailupuodin_lapinpukua__tapahtui_suuri_virhe/8520756 … #yle

  t. nimimerkki hämmentävä tapaus kaiken kaikkiaan vuonna 2015

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!