maanantai 14. lokakuuta 2013

Veneh

Kaikkea hienoa sitä saakin tehdä. Puvustin elokuvan, joka julkaistaan ensi vuonna. Traileri on hengästyttävän hieno. Kaikki epäilykseni projektin suhteen valuivat kyynelinä poskille, kun katsoin sitä.

VENEH-ELOKUVAN TRAILERI
kuva: Jyrki Haapala

Epäilykset kyllä, sillä kaikenlaisissa projekteissa mukana olleena voin jo sanoa, että ihan aina ei homma luista. Nyt on luistanut. Tämä(kin) projekti syntyy intohimosta, minimibudjetilla. Minäkin olen mukana ilman rahallista korvausta. Puvut ovat osittain omiani, osittain nimenomaan elokuvaa varten tehtyjä. Kaikki ne, jotka eivät ole omiani, ovat myynnissä Puodissa.
Korvaukseksi pyysin käyttööni kuvia elokuvasta ja se sopi. Nyt, siun ja miun iloksi, julkaisen niistä seinäkalenterin vuodelle 2014. Kalenteri on ennakkomyynnissä Puodissa 24.11.2013 saakka.

Tämä kuva on viimevuotisesta kansallispukupoikakalenterista. Veneh-kalenteria ei vielä ole, sillä painatan vain ennakkoon tilatun määrän. Kalenteri tulee olemaan tämän kaltainen, mutta taustan väri saattaa olla joku muu.

Elokuva kertoo kunnioittaen karjalaisista siirtymäriiteistä, mutta sitä on kauttaaltaan sipaistu modernilla tvistillä. Puvustus ei ole "autenttinen", eikä siihen edes pyritty. Koin tuskaa siitä, miten monta asiaa on "väärin", mutta ohjaajan ja ystävien tukemana pystyn ajattelemaan niin, että asiaa riittävästi tuntevat voivat onnitella itseään, jos löytävät "virheet". Elokuvasta voi nauttia täysillä keskittyen väriloistoon ja runsauteen.

"Veneh on tanssitaiteilija Jyrki Haapalan ohjaama ja kuvataiteilija, valokuvaaja Tero Puhan kuvaama lyhytelokuva. Filmi sijoittuu viitteellisesti viime vuosiasadan alun Karjalaan ja on tiettävästi historian ensimmäinen karjalankielinen elokuva. Teos yhdistelee etnografista kuvausta draamaelokuvan ja tanssi- sekä musiikkivideon tyylilajeihin. Dialogeissa käytetty kieli on Aunuksen karjalaa eli livvin kieltä. Elokuvalla on valistuksellinen tavoite, sillä sen avulla halutaan kohdistaa kiinnostusta karjalan kieltä ja sen elvyttämistä kohtaan. Elokuvan pituus on 30-minuuttia, joka on sopiva pituus levitykseen lyhytelokuva- tanssi-, musiikkivideo- sekä etnografisen elokuvan festivaaleille, kuin myös televisioon ja erilaisten tapahtumien keskustelun käynnistäjäksi."
-Jyrki Haapala ja työryhmä-


Olen ihan innoissani tästä!

2 kommenttia:

 1. Vau. Siis vau trailerista, tosi kaunista kuvaa. Ja VAU sun työstä, taas kerran, hienoja pukuja olet tehnyt. Missähän tuon leffan voi päästä sitten näkemään joskus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oleellinen kysymys :D Olen ymmärtänyt, että se tulee myös ihan nettilevitykseen, mutta tiedotan siitä kyllä heti, kun tiedän jotain varmaa!
   "Vau" oli hyvin pitkälti kaikki, mitä sain muodostettua, kun olin katsonut trailerin! Se herätti nuo hengarissa riippuvat vaatteet henkiin!

   Poista

Kommentti! Ihanaa!