keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Synttärivalmisteluja

Suomalainen kansallispuku täyttää maanantaina 5.8. jo 128 vuotta! Sitä juhlitaan vetämällä puvut päälle ja lähtemällä ihmisten ilmoille piknikille, tuulettelemaan pukua.

Katselin juuri, että foorumin sivulle on kertynyt yli 20 ennalta sovittua tuuletustapahtumaa ja ehkäpä niitä on vireillä sen enemmän huutelematta tai vielä spontaanisti. Vaikka toivoisin, että päivä olisi juuri tuo 5.8. ja että kansallispuku ja yhdessäolo riittäisi, eikä kenenkään tarvitsisi järjestää, eikä olla töissä, niin en voi olla iloitsematta joka ikisestä tapahtumasta, jossa kansallispuku näkyy ja kuuluu. Ehkä vielä jonain päivänä haaveeni toteutuu ja kaikille on itsestään selvää aina 5.8. pukeutua kansallispukuun ja lähteä kaupungille, kylälle, kahvilaan, puistopiknikille...

Iloitsen siitä, että kumpikin tytöistä haluaa tänäkin vuonna lähteä tuuletukselle. Vanhempi laittaisi mielellään uuden sarafaaninsa ja jos hänen paitansa ei päädy lainaan erääseen projektiin, niin saa laittaakin. Muuten hänelle sopii kuulemma kansallispukukin hyvin, jos vaan liivi vielä mahtuu... Nuorempi kuulemma haluaa kansallispuvun. Tänään on siis ohjelmassa pukukaapin penkomista ja sovittelua, helmojen lyhentelyä ja pidentelyä. Paidat tärkkään ja silitän viikonloppuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti! Ihanaa!