keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Kesäkuvioita

Kesä luikerteli minuun salaa. En ole oikein kesätyyppi, helle ahdistaa minua. Syksy on enempi miun juttu ja talvestakin nautin. Tai no, nautin mie kesästäkin, varsinkin sellaisesta viileämmästä, lähinnä lomailusta. Miulla on hommia vielä tekemättä ennen lomaa. On niitä tekemättä loman jälkeenkin, mutta nyt pitäisi tehdä sen verran, että olisi varaa viedä lapset Särkänniemeen ja ehkä Heurekaankin ja asuntoautoilla ristiin rastiin. Haaveilen äkkinäisestä Puodin tyhjennysryntäyksestä, joka pelastaisi miut siirtämästä kesälomaa loputtomiin (tarvitsisitko kenties vaikkapa ihastuttavaa kesämekkoa?). Todennäköisesti päätän kuitenkin jossain kohtaa, että pärjätään ja laitan hommat hyllylle.

Piha huutelee hommiin, multaa pitäisi kärrätä, kiviä kantaa, nurmikkoa istuttaa, kiveyksiä rakentaa. Takavarikoin äidin ja isän seinustalta siniset tikkaat ja tein niistä kauniin paikan, jota katselen, kun tekemättömät pihahommat alkavat ahdistaa (ei puhettakaan, että joutaisi noita tekemään ennen kesälomaa). Noista purkeista pitäisi piakkoin tursuta rucolaa ja persiljaa.
Kesällä on kuulemma mukava tehdä käsitöitä. Sarkaviitan ompelu voisi ehkä olla talvella jotenkin luontevampaa, mutta samapa tuo :) Jos siun tekisi mieli kokeilla jotain uutta käsityötä tänä kesänä, niin oletkos koskaan tehnyt verkkopitsiä? Sehän on niinkuin kalaverkkoa minikoossa ja sitten sen voi kirjailla. Suomalaisissakin kansallispuvuissa on verkkopitsiä, lähinnä Kymijokilaakson alueella. Miun Puodissa on nyt uutuutena verkkopitsineuloja, jotka ovat riittävän pieniä noiden kansallispukujen verkkopitsienkin tekoon. Lisäksi löytyy mm. verkkopitsin kirjomiseen pitkiä ja eri kokoisia pallokärkisiä neuloja. Ohjetta verkkopitsin tekoon voi katsoa vaikka täältä.

Meillä on niin kosteaa, että lattia tuntuu märältä. Juuri tästä kesässä en pidä. Pidän 22 asteesta, leppoisasta tuulesta ja pilvipoudasta. Onneksi pajalla on vähän viileämpää ja siellä on "Ilpo", ilmalämpöpumppu, jolla saa tarvittaessa poistettua kosteutta.

Lapset ovat mummolassa ja mies reissuhommissa. Mie nautin yksinäisyydestä, siitä, ettei tarvitse ottaa huomioon ketään muuta. Sitten kun perhe taas kotiutuu, nautin siitä. Talvisaikaan aloitan työpäiväni seitsemältä, kuten mieskin. Olen tehokkaimmillani iltapäivällä ja alkuillasta ja olenkin nyt yksin ollessa siirtänyt rytmiä reippaasti siihen suuntaan. Eilen illalla lopetin ompelemisen kymmenen jälkeen.

Tänään kävin kampaajalla. Jännitti kamalasti, sillä olin edellisellä kerralla päättänyt, että tällä kertaa tehdään kesätukka. No ei jännitä enää! Kesätukka tehtiin ja voi että mie tykkään! Tukan lisäksi kesä tuli vaatekaappiini. Tämän kesän uusi ihanuus on Pylsy Designin mekko! Mie auttelin Anua vähän yhdessä kaavahommelissa ja Anu teki sitten miulle special edition -mekon, johon painettiin paljinsolkikuosia.


Kesätukka, kesämekko, kesänainen

Vaan nytpä mie lähden pajalle jatkamaan viitan ompelua. Kuuntelussa on Marko Kilven Kadotetut. Voi että mie tykkään miun työstä!

5 kommenttia:

 1. Upea tukka, upea mekko ja upea nainen! Ja upeat siniset tikkaat! Ihania kuvia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Susanna! Tänään olen aika tyytyväinen itseeni. Paitsi siihen, että en sitten kuitenkaan jaksanut tehdä tarpeeksi töitä. Aamulla käyn ostamassa mansikat ja pakastan ne ja sitten yritän istua työn ääressä kiltisti koko loppupäivän.

  VastaaPoista
 3. Verkkopitsi on houkutellut jo pitkään - pitänee ryhtyä tuumasta toimeen heti meneillään olevien projektien jälkeen.

  VastaaPoista
 4. ...kirjahyllyssäni odottaa Needle-made Laces and Net Emroideries, jonka hankin uteliaisuudesta ommeltuihin pitseihin. Kirjasta löytyy myös Cambridgen herttuatar Catherinen morsiuspuvussa käytetty Carrickmacross-pitsi, jonka kokeileminen on myös ollut mielessä.

  VastaaPoista
 5. Kristiina, hienoa! Mitä on Carrickmacross-pitsi?

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!