torstai 13. lokakuuta 2011

Ooh, tunnustus!

Hyvä ystäväni on antanut blogilleni tunnustuksen! Kiitos!


A Blog with substance- tunnustuksen myötä kahdeksan satunnaista faktatietoa minusta:

1. Rakastani kirjoja. Ruokailuhuoneemme yksi seinä on kuorrutettu kirjoilla. En saata lukea niitä enää koskaan, mutten halua luopua niistä. Enkä voi edes kehuskella klassikoilla. Joku Dostojevski ja Waltari löytyy kyllä ja kai klassikoksi voi määritellä myös Charriéren Papillonin, Tolkienit ja Untinen-Auelit, voihan? Stephen Kingejä on kolmisen hyllymetriä, rakkaitani ovat myös Patricia Cornwellit, Tess Gerritsenit, Tami Hoagit, Harlan Cobenit, Karin Slaughterit, Mary Higgins Clarkit, Torey Haydenit, J.D. Robbit...
2. Itseni suureksi hämmästykseksi hurahdin zumbaan! En olisi voinut kuvitella haluavani hikoilla lattaritahdeissa viidenkymmenen muun naisen kanssa. Mutta haluan!
3. Olen ammattikoulutettu kansantanssinopettaja. Tanhusin teini-ikään saakka ja sen jälkeen vielä opetin lapsiryhmiä. Oma innostukseni näivettyi, kun nuorten ryhmää ei täällä ollut ja aikuisten ryhmässä oli turhan paljon kaikkea sosiaalista sotkua. Täydellinen vastaus kaipuuseni on saavuttanut jo tämänkin maankolkan: Folkjam!
4. Kun olin pieni, minua sanottiin Muruksi. Siinä määrin, että vähän alle kouluikäisenä kuvittelin, että nimeni on Muru Soja Leea Murto.
5. Olen epäjärjestelmällinen. Paja ja koti sotkeentuvat uskomattoman nopeasti ja siivoaminen tuntuu kovin vaikealta. Imuroimista inhoan.
6. Minulla on kuusi kummilasta, joista vanhin on 21-vuotias ja nuorin 1-vuotias. Lisäksi sponsoroin muuan kenialaista Viviania.
7. Haaveilen keltaisesta, mansardikattoisesta, lautavuoratusta talosta, jossa on suuret kuistit ja kattolyhtyjä.
8. Pajalla, suuren leikkuupöytäni alla on 7-jalkainen, kivitasoinen snookerpöytä ja joskus iltaisin kansallispukupaja muuttuu biljardisaliksi.

Saamani palkinto kuuluu jakaa osiin ja antaa kahdeksalle hyväksi katsomalleen bloggarille. Tässä tuleekin nyt sitten ongelma, koska olen vähän laiska bongailemaan blogeja. Enimmäkseen eksyn niihin muutamasta seuraamastani blogista ja ne seuraamani blogit kuuluvat pääasiassa ihmisille, jotka tunnen tai tiedän myös tosielämässä. Mutta yritetään ja katsotaan, pääsenkö kahdeksaan saakka:

1. Second thoughts. Tätä ei kai saisi antaa sille, jolta sen on saanut, mutta annan silti (kapinallinen!). Tämän ystäväni valtava taito ja luovuus tempoilevat tukahdutettuna äitiyden ja avovaimouden muottiin. Tässä blogissa on sanottu ääneen ne ajatukset joita äidit eivät enimmäkseen uskalla edes kuiskata.

2. Myrkyttären nurjempi puoli. Nasevaa tekstiä naisen elämästä monine puolineen.

3. Kosketan eilistä. Erittäin mielenkiintoisia kirjoituksia menneistä ajoista.

4. Leenan käsityöt. Jotenkin kuvittelen, että sitten kun olen eläkkeellä, niin ehdin tehdä kaikkea tuollaista ihanaa, mitä Leena ahkeroi! (Hah, viitseliäisyydestähän se olisi kai kiinni nytkin...).

5. Nollavaimon blogi. Uusi tuttavuus, joka nyt vaan on ihan hervottoman hauskaa tekstiä!

6. Susannan työhuone. Käsityöläiset painiskelevat mahdottoman yhtälön parissa: miten tehdä viimeisteltyä, huoliteltua työtä ja hinnoitella se niin, että sillä elää, mutta edes jollain on varaa maksaa tuotteista. Epäilen, että Susannan yhtälö notkahtaa tuon elämisen kohdalla, sillä tuotteiden viimeistelyssä ja valmiiksi saattamisessa ei ole lipsuttu. Blogi kertoo samaa kieltä.

7. Piironki. En neulo, enkä edes ole kovin kiinnostunut neuleista. Siksi en ymmärrä, miksi suurin osa seuraamistani blogeista käsittelee ainakin osittain neuleita. Nämä on puettu mukaviin kuvatarinoihin ja varmaan siksi tykkään seurailla tätä blogia.

8. Virkkukoukkusen väripilkkuja ja ehkä jotai muutaki. Virkkukoukkunen nyt kertakaikkiaan vaan on. Sellaista päivää ei olekaan, ettei näistä saisi hymyä huulille!

Haa! Miehän sain kahdeksan kokoon! Pitää varmaan alkaa kaivella tuota blogiviidakkoa. Kaipailisin ainakin Italia-aiheisia blogeja, kaikkea, missä käsitellään jollain tapaa kansallispukuja tai niiden aikakautta sekä hyviä ammattikäsityöläisten blogeja. Saa ehdottaa :)

4 kommenttia:

 1. Voi, kiitos!!
  Sain linkeistäsi muutaman kivan blogin seurattavaksi - kiitos niistäkin.
  Plokkaan tunnustuksesta kunhan ehdin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Soja. Kävin tunnustuksen noukkimassa.

  VastaaPoista
 3. Tämä on aika epätavallista, koska yleensä pidän anonymiteetistäni täällä blogistaniassa aika tiukasti kiinni, mutta nyt oli ihan pakko ilmaista, että tunnistin sinut: olemme pyörineet nuorina samassa tanhuryhmässä (Norpissa), äitini veti sitä. Mutta ei siitä sen enempää. Kuinka hienoa, että jatkat vanhempiesi arvokasta työtä kansallispukujen parissa!

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!