tiistai 25. lokakuuta 2011

Iloinen yllätys!

Tänä aamuna en meinannut millään päästä sängystä ylös. Onneksi pääsin, sillä sähköposti oli tuonut aurinkoisen viestin pimeän syysaamun iloksi: Tekstiilikulttuuriseura on myöntänyt miulle 700 €:n stipendin kahden kiilasarafaanin ohjeiden ja kaavojen laatimiseen! Sellaisia siis tiedossa tässä vuoden sisällä :)

Sain tässä reilu viikko sitten myös varmistuksen Kuolemajärven B-puvun teosta ja eräs muukin iso homma odottelee varmistumisiaan ja aikataulujaan. Töitä on siis tiedossa piiiitkäksi aikaa. Se on upeaa, rauhoittavaa ja helpottavaa. Ja yhtä aikaa hermoilen sitä, että joudun sanomaan monelle asiakkaalle "ei". Kokemus on kyllä osoittanut, että monesti asiakas voi odotella puoli vuotta tai vuodenkin, joskus vuosia. Harmittelen silti jo etukäteen niitä, joille en voi olla avuksi. Ihan ihannetilannehan olisi se, että näitä tilauksia tehdessä asiakkaat ostelisivat varastoni tyhjäksi ;)

Työn alla on Kivennavan rekkopaita. Teen rekon ensin. Se on aika hidasta, hyviä silmiä, hyviä valoja ja keskittymistä vaativaa kirjontaa. (Idiootti tekee sitä loka-marraskuussa. Kuten Kuolemajärven rekkoa pari vuotta sitten. Olen sentään aikatauluttanut Kuolemajärven B-puvun rekon keväälle, toivottavasti se aikataulu pitää.) Pidän rekon tekemisestä, se on pientä nyhräämistä, etenee hitaasti, mutta nättiähän siitä tulee ja haastetta on sopivasti, ettei siihen tympäänny.


Rekkopaita rakentuu hauskasti. Tässä on rekkokappale poimutettu ja ommeltu etusivukappaleiden väliin. Olan kohta on noiden pitkien suikaleiden puolivälissä. Myöhemmin tuohon väliin ommellaan vielä keskitakakappale. Tämän jälkeen kirjotaan kaulus ja ommellaan paikoilleen. Hihoihin ommellaan kainalotilkut ja rannekkeet, hihat kiinnitetään miehustaan, ommellaan sivusauma, kootaan aliset ja kiinnitetään ne ylisiin.Poimuja on 84 kpl ja ne ovat yläreunassa 7,5 cm leveydellä.


Kirjonta jatkuu poimutetulta osalta sauman yli suoralle kankaalle. Tässä on n. 40 virvittäin ommeltua lankaa jo valmiina. Ihan alussa tiheys on vähän hakusessa.


Ja eipä tuo tässä koneella istuen etene, lähden siis jatkamaan :)

8 kommenttia:

 1. Tarkoittaako tuo nyt sitä, että sinulta saa ostaa noin vuoden kuluttua kiilasarafaanin kaavat ohjeineen? Jos se on noin, niin minä teen jo nyt etukäteistilauksen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä Leena, se tarkoittaa juuri sitä ja vielä tarkemmin, kahden eri kiilasarafaanin ohjeet ja kaavat. Toivottavasti jo aiemmin, mutta vuoden sisällä nyt kuitenkin!
  Kiitos tilauksesta, mutta ehkä voit vielä uusia sen, en ehkä muista tätä... Huhuilen kyllä kovaan ääneen sitten kun niitä oikeasti on saatavilla!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut stipendistä!

  VastaaPoista
 4. Hyvä päivä tänään siis, onnea stipendistä! Kiilasarafaanien kaavoja odotellen...

  VastaaPoista
 5. Onnea stipendistä. Onnea tuleville töille.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut!
  Mie katselen ihan äimän käkenä tuota kirjailua - se on huikea!

  VastaaPoista
 7. Kiitos feresin ohjeesta! Hyväonnisen virtuaalinen kumarrus kiitosten päälle.
  Tulen tekemään uuden tilauksen huhuilujesi jälkeen.

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!