tiistai 5. marraskuuta 2013

Hautajaiset ja mitä sen jälkeen

Viime viikon loppupuoli oli kamalaa härdelliä. Oli työsumaa, esikoisen luokan conwat, vanhempaintoimikunnan syystori, esikoisen luokan hyväksi myymien Pilkkosten selviminen ja miljoona muuta asiaa. Tunsin itseni todella riittämättömäksi ja kuopuksesta näki, että hän on saanut liian vähän huomiota.

Sitten Kansallispuku-foorumin toinen ylläpitäjä, Ommelpuun Sari, hoksasi, että Foorumi.info lakkaa olemasta sunnuntaina. Menin ihan veteläksi. Foorumille on kolmessa vuodessa kertynyt hyvin paljon hyödyllistä asiaa, vaikka se aika staattinen paikka onkin, keskustelun siirryttyä luontevasti Facebookin Kansallispukuryhmään.

Miun oma tietokone pullistelee äärimmillään jo nyt ja odottaa, että ehdin ja saan aikaiseksi siivota sieltä talteen muualle sellaiset kuvat, joita en aktiivisesti tarvitse. Varmuuskopion ottaminen ei todellakaan onnistu miulta tuosta vaan. Onneksi Sari käytti oman, älyttömän kiireisen viikonlopun iltansa varmuuskopion ottamiseen. Varmuuskopio ei tallenna kuvia, joten ne oli poimittava talteen yksi kerrallaan. Ajattelin, että siinä meni sitten lauantaiaamun rauhallinen hetki - muita sellaisia tuolla viikolla ei ollutkaan. Huutelimme Facebook-ryhmässä vapaaehtoisia kuvien tallettamiseen. Yksi ilmoittautui, joten ajattelin että apuhan se on sekin. Sari oli kiinni muissa hommissa lauantain ja sunnuntain. Lauantaiaamuna heräisin, vääntäydyin koneen ääreen aamupalalle valmiina alkamaan hommiin. Avasin Facebookin Kansallispukuryhmän tarkistaakseni, onko jotain kuvia jo poimittu. Oli. KAIKKI! Ihana Katri oli poiminut joka ikisen kuvan! Tuhannet kiitokset, Katri!Nyt Kansallispuku-foorumi on haudattu. Siellä on vain pikavippimainoksia, älä mene sinne. Miulla ei ole enää mitään konstia tiedottaa foorumin jäseniä, koska en tajunnut ajoissa, että olisin voinut sieltä poimia sähköpostiosoitteet ennen foorumin lakkaamista. Olen tosi pahoillani.

Miulla on 700 painettua kansallispukujen tuuletuspiknikmainosta, joissa on foorumin osoite. Älytön määrä on jaettu sillä tiedolla, että foorumille kerätään tuuletuspaikat. Kiva.

Foorumi oli hyvä juttu silloin, kun sen perustin. Siellä käytiin keskustelujakin. Nyt tosiaan keskustelu käydään Facebookissa, mikä on toki ikävää niille, jotka eivät siellä ole. Foorumi on lähinnä pysyvän tiedon paikka, se on sieltä helpompi löytää kuin Facebookista ja se on siellä kaikkien saatavilla. Nyt täytyisi miettiä, mikä olisi sopiva muoto foorumilla olleelle materiaalille. Etsitäänkö toinen foorumipohja vai siirrytäänkö johonkin toiseen muotoon. Tärkeätä miusta olisi, että tietoa pystyvät lisäämään kaikki. Rahaa mie en pysty siihen laittamaan, joten ilmaisten varassa ollaan. Ahdistun jo valmiiksi ajatuksesta, että miun on opeteltava taas uusi systeemi. Olen näissä "ATK-hommissa" aikalailla osaamiseni äärirajoilla. Ehkä löydämme systeemin, joka toimii samalla tavalla kuin joku nyt käyttämistäni.

Olen pitänyt foorumilla joulukalenteria jo muutaman vuoden ajan. Nyt on hitusen hakusessa, että tuleeko sellaista tänä vuonna ja jos tulee, niin mihin. Ehkä teen sen tänne blogiin. Aihekin on vielä hakusessa ja stressaan sitäkin, että ehdinkö ja jaksanko.

Ehdotuksia? Kommentteja?

Etten kokonaan lyyhistyisi nyyhkyttämään, tartun ompeluksiin. Sen mie osaan. Onneksi on vielä sareja ja katreja, jotka tarttuvat toimeen pyyteettömästi <3 Sen kunniaksi ja marraskuun harmauden torjumiseksi miun työminän Facebook-sivulla on arvonta, jossa saa kehua jotakuta ja voi voittaa seinäkalenterin!


8 kommenttia:

 1. Pystyisikö sen kansallispukufoorumin materiaalin kasaamaan blogimuotoon? Tämähän on ilmaista ja tämän sä osaat. Tunnisteilla saisit tehtyä hakemiston. Keskustelua voi käydä kommenteissa.

  Jos sen pitää olla ulkopuolisten ulottumattomissa, niin blogin voi asettaa vain kutsutuille lukijoille.

  Ja Google on sellainen jättiläinen, että ei tämä palvelu ainakaan yhtäkkiä katoa mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti pystyisi. Sitäkin ajattelin. Pitäisi nimenomaan olla kaikkien saatavilla, ei ulottumattomissa. Mutta blogiin ei kai pysty kuka vain lisäilemään tapahtumia yms? Sitten täytyisi tehdä niin, että ne lähetettäisiin miulle tai Sarille ja myö lisättäis niitä. Ei poissuljettua sekään.

   Poista
  2. Susannan blogin kautta löysin sivullesi. Ihastuin heti kauniisiin töihisi. Ajattelin aloittaa blogisi tutustuminen tuolta avainsanojen kautta. Ikävä kyllä vanhimmat kuvat eivät enää näy. Samoin menin katsomaan historiasivuilta niitä vanhempia bloggauksiasi. Sielläkään ei ole kuvia. Voihan se olla, että olet käyttänyt jotain selainta, joka ei aukea minulle.

   Onneksi sinulla ovat nyt teidän töittenne kuvat tallella jossain muualla. Älä hävitä niitä jättämällä ne vuosikausiksi makaamaan joillekin tallenteille. Nekin on pakko määrävälein siirtää uudemmille versioille.

   Varmaan pitäisi myös miettiä missä aiotte julkaista niitä pelastettuja kuvia, jottei tule taas moninkertaista työtä.

   Minäkään en ole mikään tietokonenörtti, joten olen yrittänyt tässä selittää sillä tavalla, kuin itse näitä asioita ymmärrän.

   Hyvää jatkoa ja aurinkoa. Toivoo PirjoR

   Poista
  3. Aurinkoa siullekin ja iloa! Vastaan seuraavan kommentin alle :)

   Poista
 2. Katselin taaksepäin sivujasi. Ensimmäiset kuvat aukeavat minulle 15.8.2013. Jäi vähän kaivelemaan, etten pysty katsomaan töitäsi ja kauniita kuviasi pidemmällä aikavälillä. Ehkä tästä huomiosta on kuitenkin hyötyä.

  Aurinkoa kuitenkin toivottaen PirjoR

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, PirjoR :)
   Tämä oli miullekin uutinen, että aiemmat kuvat eivät näy, kiitos että kerroit! Fontille on näköjään myös tapahtunut jotain... Miun blogi oli siellä samassa systeemissä kuin tuo foorumi ja Susannan työhuoneen Susanna siirsi sen miulle tänne. Nyt kun se aiempi, blogit.fi, lakkasi olemasta, niin se sitten kai vei nuo aiemmat kuvatkin mennessään. Muuta selitystä en keksi. Miepä yritän jonain hetkenä ne sinne pelastaa takaisin, miun koneestahan ne ovat lähtöisin kaikki - jos vain muistan, mitä missäkin mahtoi olla...
   Foorumin asiat ovat mietintämyssyssä... Jostain tarvittaisiin joko ylimääräinen viikko aikaa tai liuta asiasta jotain ymmärtäviä vapaaehtoisia. Niitä odotellessa, näillä mennään.

   Poista
 3. Kansallispukufoorumia läpi käydessäni totesin (taas keran), että sen sisältö on ehdottomasti säilytettävää aineistoa. Pitääpä laittaa mietintämyssy käyttöön. Mulla on muutama ystävä, jotka tuntevat näitä netin mahdollisuuksia laajasti, joten pitääpä kysellä olisiko heillä vinkata luotettavaa ratkaisua mihin uuden foorumin voisi rakentaa. Sen verta sydäntä lähellä tämä aihe on, että mielelläni jatkan vapaaehtoistoimintaa asiassa. Itse siirsin aikoinaan blogini wordpressiin kun vuodatuksen konerikon myötä usean vuoden bloggausten kuvat hävisivät bittiavaruuteen. Useinhan kuvat ovat jossain muuallakin, mutta se tieto, että mikä on kuva on mikä puuttuu.

  Kansallispukufoorumin kuvat ovat nyt triplavarmistettuna eli läppärillä, kodin toisella tietokoneella, jonka levyä on jatkuvasti varmistettu (jotain etua, että kotona asuu it-
  alalta elantonsa saava ihminen) ja taitaapa itse asiassa neljäs kopio olla vielä postitettu Sarille.
  Eli jos sie Soja tarjoat kansallispukutietämystäsi kaikkien asiaa harrastavien iloksi niin eiköhän me voida vähintään tarjota sitten apua tässä teknisessä puolessa siltä osin kun osaamme :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kerttunenko! Nyt tosiaan tätä riemua lisää tämä, että blogista katosivat kuvat elokuuta ennen. Nekin kuvat ovat tietysti miun koneella, mutta nimenomaan se, että mikä kuva kuuluu mihinkin ja mistä ne miun koneelta löytyvät... Ja työtä vie ihan se klikkailukin. Mutta pikkuhiljaa :)

   Poista

Kommentti! Ihanaa!