perjantai 28. joulukuuta 2018

Inventaario - se aika vuodesta, kun yrittäminen on ehkä vähiten kivaa.

Kun kinkku on syöty ja joululaulut laulettu, koittaa ärsyttävin, tylsin ja tuskastuttavin yrittäjän hommista: inventaario. Meillä perheenjäsenparat joutuvat osallistumaan kukin kykyjensä ja aikataulujensa mukaan. Nauhojen ja kankaiden purkaminen rullilta, mittailu ja takaisin rullailu, lankojen punnitseminen, nappien ja nippeleiden laskeminen ja tietokoneen naputtaminen eivät tosiaankaan kuulu lempihommiini. Tähän aikaan vuodesta mietin aina, että onko tässä tarvikkeiden myymisessä mitään järkeä. Tänä vuonna tästä ilosta pääsee nauttimaan myös harkkarini Sanna. Onneksi Sanna pitää järjestelemisestä, joten jonkinlainen suursiivouskin on luvassa. Puhhuijaa.

Inventaario on tietysti tarpeellinen juttu moneltakin kannalta. Hiki nousee niskaan, kun vuosittain tajuan, miten paljon varastossani on rahaa kiinni. Hervottoman paljon. Eikä sitä tosiaankaan muuteta euroiksi ihan kädenkäänteessä. Verkkokauppojen kannalta on oikein hyvä tsekata, että nauhoja on oikea metrimäärä ja nappeja yhtä monta kuin kaupassa, sillä varsinkin reissuhommissa saattaa käydä niin, että joku saldo unohtuu päivittää verkkokauppaan. Ehkä vielä joskus hankin sellaisen järkevän varastonhallintaohjelman, mutta toistaiseksi mennään tällä ripalesysteemillä, jossa on aina vaan lisätty joku uusi verkkokauppa tai systeemi huojuvan tornin huipulle.

Ai joo, inventaariosta on sekin ilo, että kutominen ja ompelu ovat sen jälkeen taas yhtä juhlaa!

No, jos haluat jeesata yrittäjäparkaa, niin käy nopsaan ostoksilla.


Yli 30 euron tilaukset saa sunnuntaihin 30.12.2018 asti ilman toimituskuluja.

Puoti: maksa välittömästi tilausvahvistuksen lopusta löytyvällä ohjeella, mutta jätä toimituskulujen osuus maksamatta.

Kansallispukuraidat: kirjoita alennuskoodiksi INVIS.

5 kommenttia:

 1. hei Soja! Tiedätkä mikä on huivimyssy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mihinköhän tämä huivimyssy liittyy? Kansallispukuihin? Sarafaaneihin? Johonkin muuhun? Suoralta kädeltä en osaa sanoa.

   Poista
 2. Tampereen museon sivuilla olin (siiri piste tampere piste fi) ja tykkimyssyjä katselin päähine hakusanalla ja useampi 'huivimyssy' oli kuvatekstien mukaan 1800-luvulta ja tanun kanssa käytettynä. ihmettelin etten ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut, ihan kivannäköisiä ja vähän helmikirjontaakin mukana. mietin mikäköhän käyttöalue ja käyttötavat mutta ei tunnu kukaan paljoa tietävän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa. En kyllä osaa näistä sanoa mitään. Museon ajoituksen mukaan ne ovat niukasti myöhempiä kuin kansallispukujen esikuvat. Kansallispuku- tai kansanpukuyhteydessä en ole tällaisiin törmännyt.

   Poista
  2. alright! Kiitos vaivannäöstä :)

   Poista

Kommentti! Ihanaa!