maanantai 21. elokuuta 2017

Syksyllä alkaa opiskelu!

Sen jälkeen, kun peruskoulu ja muut koulut on käyty, jää syksyn merkiksi vielä starttaavat harrastuskaudet. Paitsi tietysti niiden harrastusten osalta, joiden kausi on keväästä syksyyn tai ympäri vuoden.

Meillä alkaa tällä viikolla tanhu (ihanaa!). Muita harrastuksia en ole nyt vielä itselleni varannut.
Mietin kyllä, että ilmoittaudunko italiankielen kurssille. Se on miulle kertausta, mutta hyväähän sekin tietty tekee ja ehkä siitä sitten jatketaan ensi vuonna pidemmälle.

Oppiminen on ihanaa, kun aihe on mieluinen, ope hyvä ja kurssitoverit mieluisia. Viikonloppuna kävin Suomen kansallispukukeskuksen järjestämässä kansallispukualan valmistajien ja opettajien koulutuksessa, jonka tämän kerran aiheena oli röijyt. Olin opiskelijana siellä ja ilokseni pääsin mukaan, vaikken ole vakituinen kävijä tuossa koulutuksessa. Olen kyllä ollut opena siellä silloin, kun aiheena olivat rekot ja tulen olemaan seuraavalla kerralla, kun käsitellään kostuleita ja sarkaviittoja. Mutta nyt siis olin opiskelijana. Vaikka en ihan hirmuisesti siellä oppinut uutta, sain kuitenkin vahvistusta sille, että olen käsitellyt röijyjen kaavamuokkauksia oikealla tavalla. Se tuntuu tosi tärkeältä, sillä yksin touhutessa ei aina tiedosta, jos tekee jotain hassusti. On myös valtavan antoisaa olla samanhenkisessä porukassa intoilemassa itselle rakkaasta aiheesta.

Suomen kansallispukukeskuksen järjestämällä kurssilla keskityttiin
röijyjen kaavoihin tehtäviin sovitusmuutoksiin.

Keskiviikkoisin mie opetan Virta-opistossa (ent. Imatran työväenopisto, joka yhdistyi musiikkiopiston kanssa). Kansallispukujen ompelu -kurssilla on pari paikkaa auki ja pukujen parissa ollaan aina klo 16 - 18.15. FolkJamia tanssitaan sitten klo 19 - 20 ja sinne mahtuu hyvin. Itseasiassa minimimäärästä puuttuu vielä yksi, joten tulkaa tulkaa!

Kansallispukukurssille ehdottomasti paras muoto on lähikurssi, jos sellaiseen on mahdollisuus. Kannattaa pyytää oman alueen opistosta kansallispukukurssia, jos siellä ei sellaista ole. Ja saattaa ollakin, joskus niitä on vähän vaikea löytää, kun ne piiloutuvat milloin ompeluun, milloin perinnekäsitöihin tai jonkin muun otsikon alle.

Jos haluat syventää kansallispukutietoutta tai et syystä tai toisesta pääse lähiopetuskurssille, mie tarjoan verkkokurssimahdollisuutta. Kurssi on blogimuotoinen. Kahden viikon välein julkaisen materiaalia, joka sisältää yleistietoa ja käytännön vinkkejä. Kurssin nimi on Kansallispuku ja tiedot kuntoon ja siinä keskitytään vanhan puvun korjaukseen, muokkaukseen ja huoltoon sekä melko laajasti kansallispukujen osiin, käyttöön ja historiaan. Kurssin pääsee ostamaan miun Puodista 12.9. mennessä ja jos ilmoittautuneita on vähintään 6, se alkaa. Tervetuloa mukaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti! Ihanaa!