keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Jääsken mies tuli taloon

Tarkistetuilla ja tutkituilla puvuilla on kodit. Tai pitäisi olla, valitettavasti kaikilla ei ole. Jotkut kodit huolehtivat puvuistaan hyvin, pitävät materiaalitiedot ajan tasalla ja markkinoivat pukujaan. Jotkut piilottavat ne, kuin häpeillen, unohduksiin peräkamariin.

Kodin tehtävä on pitää puku olemassa, myydä ohjeita ja kaavoja, tarvikkeita, valmista pukua ja tietoa. Jääsken alueen miehen kansallispuku muutti tänne miun luokse ja mie aion tarjota sille sen ansaitseman, huolehtivan kodin. Kaavoja ja ohjeita saa kätevästi ostettua suoraan Puodista. Tarvikkeita ja valmiita osia tai pukua saa tilauksesta ja lasken tarjouksen aina tapauskohtaisesti. Tehtävälistalla on myös valokuvaaminen markkinointitarkoituksiin, mutta se tulee käytännössä kyllä todennäköisesti tapahtumaan aikaisintaan vuoden kuluttua. Siihen saakka mennään piirroksilla ja satunnaisilla muilla kuvilla. Ennenkuin julkaisen ensimmäistäkään valokuvaa, täytyy varmistella kuvista oikeuksia.

Yksi mies siis tuli ja yksi nainen lähti. Nimittäin harkkari. Saan vallata pajan taas kokonaan itselleni. Ihan harjoittelijasta riippumatta huomaan häiriintyväni hyvinkin paljon toisen ihmisen läsnäolosta. Yksin työskentely sopii miulle oikein hyvin. Tämäkin harkkari oli oikein mukava ja ehkä juuri siksi juttua olisi piisannut turhankin paljon. Mukavuuden lisäksi hän on taitava! Hän on aikomassa kansallispukualalle ja koska tekijöitä kipeästi tarvitaan, hän on saanut tehdä tekniikkakokeiluja ja tutustua mahdollisimman monipuolisesti kansallispukuun. Toivottavasti se auttaa alkuun. Ja täällähän sitä ollaan, jos tarvitsee lisää apuja.

3 kommenttia:

  1. Hyvään kotiin on tämä mies päässyt :-)

    VastaaPoista
  2. Kumpa Maskun kunta saisi toimeksi ja hankittua Maskun seudun puvulle hyvän kodin ja sopimukset kuntoon. Asia on vuosia ollut tuuliajolla Wetterhoffin lopetettua kansallispukutoimintonsa. Maskun kunnanisät eivät oikein ole oivaltaneet kulttuuriperinnön vaalimisen merkitystä kunnan identiteetin ja palvelutehtävän kannalta.

    VastaaPoista
  3. Sinänsähän puvun kodittomuus ei tarkoita sitä, ettei sitä saisi. Mm. Kristiinan mainitsemaa Maskua kyllä saa vaikka miulta, tarvikkeina tai valmiina pukuna, mutta ohjeita ja kaavoja en voi myydä, kun niiden myyntioikeus on jollakin muulla. Sama koskee tosi monia pukuja ja juuri tuohon asiaan täytyisi keksiä ratkaisu. Toinen juttu on sitten se, että puvun kodin tehtävä on aktiivisesti markkinoida pukua ja sitähän minä en Maskun puvulle tee kuin yleisesti ja sattumanvaraisesti. Toivotaan, että Masku ja muut kodittomat saavat pian turvallisen ja huolehtivan paikan!

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!