lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulukalentereita, Taitoa, lunta, ihanaa

Eilen ilmestyi vuoden viimeinen Taito-lehti. Siinä on pukupuheita - kansallispukuja, sarafaaneja, Saamen pukua, virityksiä - lehden täydeltä, myös iso juttu miusta. Taito on aika kivasti tavoittanut sen, missä juuri nyt mennään ja miten monella rintamalla. Kansallispuku ei voi olla yksi ainoa asia, kun sen "omistajia" on viisi miljoonaa. Tiina Aalto kirjoitti sen jutun miusta ja voin allekirjoittaa sanomakseni asiat, joita siinä on. Ja nolostelen vähän sitä, että jutun mukaan (=oikeasti) nauraa hörötän joka käänteessä. No, kansallispuku on iloinen asia! Meidän tyttäremme esiintyvät jutun kuvituksessa ja toki näytin heillekin lehtiä. Lellu 6 v. oli kirjoittamassa joulupukille ja siltä istumalta lisäsi listaan Olga-mekon :D Ks. Taito 6/2012, s. 23 tai kurkkaa täältä. Tuokin on sen Juuret Karjalassa -projektin tuotoksia, Tina Nylundin käsialaa ja tuo ja pidempi mallinsa olivat miun ehdottomat lempparit (omieni jälkeen tietenkin ;) ). Mieheni selaili lehteä myös ja bongasi tuon saman mekon ja kysyi, miksei miulla ole tuollaista kansallispukua :D Vastasin, että siksi, että hän ei ole vielä ostanut miulle sellaista!

Joulukuun ensimmäinen on saapunut ja sehän tietää joulukalentereita! Miulla on Partiolaisten joulukalenteri ihan fyysisesti, sen lisäksi avasin tänään luukut Kansanmusiikki.fi:n kalenterista, Suomen KäsityöYrittäjien kalenterista sekä tietenkin KANSALLISPUKU-POIKA-JOULUKALENTERISTA!

Seinäkalentereita odottelen saapuvaksi heti alkuviikosta ja sitten onkin edessä valtaisa postitusurakka! Ulkona tuiskuttaa lunta ja luulen, että pienen pulkkamäkisession jälkeen taidan kirjoitella osoitteita kuoriin ja tulostaa kuitteja jo valmiiksi... Kalentereita jää painatuskätevyyssyistä jonkin verran varastoon, joten vielä ehdit ostaa omasi, kun pidät kiirettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti! Ihanaa!