sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Synttärijuhlat


Kakun päällä on kakkukuva, joka on tilattu osoitteesta www.valokuvakakkuun.fi. Kuvassa on Nurmijärven ja Vihdin naisen liivikalminkkia. Posti tärveli kuvaa parhaansa mukaan, mutta saimme sen silti viriteltyä melko hyvin kakun päälle ja pahimmat vahingot peitettiin kukilla. Tämä kakku on kahden uunipellin kokoinen ja se meni kokonaan! Teiniorja paakaroi lennossa vielä yhden pellin kokoisen kakun jatkeeksi, joten ilman ei jäänyt kukaan.


Perjantaina siis vietettiin miun toiminimen 10-vuotissynttäreitä. Olin aamulla ihan hermona, pelkäsin, ettei ketään tule. Miulla oli täällä ahkerina apulaisina kaksi nuorta, kummipoika ja ystävän tytär, josta jo kerroinkin aiemmassa postauksessa. Onneksi oli! He suoriutuivat hommastaan mallikelpoisesti, enkä tosiaan olisi pärjännyt ilman heitä, sillä hulina oli melkoinen! Vieraskirjassa on 73 merkintää ja jokunen taisi ehtiä livahtaa kirjoittamattakin! Ihan mieletöntä!

En ollut osannut varautua siihen, että saan lahjoja! Ajattelin kyllä, että jotkut porukat tai yhdistysten "edustajat" saattavat tuoda kukkapuskan. Kävikin niin, että pöydät notkuivat kukista, kuoharipulloista ja ihanista, kekseliäistä lahjoista! Olin puolet päivästä ihan tippa linssissä. Jokainen vieras tuntuu arvokkaalta ja tärkeältä! Alunperin ajatuksenani oli avata ovet naapurustolle, paikallisille, joita ehkä kiinnostaa mitä täällä tapahtuu. Päätin sitten kuitenkin kutsua myös mm. ammattiopiston aikaiset opettajani ja muutamia ystäviä ihan erikseen. Lehtijutun avoin kutsu tuntuu myös tehonneen hienosti! Ja vieraina tosiaan kävi naapureita, vanhoja ja nykyisiä kurssilaisia ja asiakkaita (ja tulevia!!), ystäviä... Opettajatkin kävivät ja siitä olen todella otettu ja onnellinen! Sain postitsekin muistamisia, jotka todella lämmittävät mieltä! Päivä kului nopsaan kansallispukujen ja sarafaanien parissa. Kävin monta hyvää keskustelua! Haluan siis vielä kerran kiittää lämpimästi ja syvästi kaikkia vierailleita ja kauempaa muistaneita! Toitte tänne lämpöä ja rakkautta, joka leijunee ilmassa vielä pitkään!
Pajalla riitti hulinaa ja välillä oli jopa ahdasta! Kuva: Riikka Lempiäinen - kiitos Riikka!


Kukkia ja skumppaa :)

Ja lisää kukkia!

Nyt olemme koko perhe hiihtolomalla, paitsi että tässä loman ratoksi teen vielä rästissä olevat Virolahden taskun ja tykkimyssyn. Loppuviikosta on aikomus mennä kyläilemään Kuopioon ystäväperheen luo, mutta muuten ohjelmassa on rentoilua ja ulkoilua! Sää on puolellamme, ulkona on kaunis auringonpaiste, -7 astetta ja ihan tyyntä! Aloitammekin lennokkasti: kohta lähdemme tänne https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150140020356211&set=a.10150140020251211.325971.44789361210&theater Ukonniemen talvitapahtumaan vakaana aikeenamme kokeilla nousuvarjolla lentämistä! Hui!

3 kommenttia:

  1. [...] Soja, hän jolta kansallispukufoorumilla kysyin neuvoa,  muuten kutsuu tällaista hametta  kiilaferreksi ja hänen tekemien hameiden kuviahan löytyy facebookista ja Punomosta. 27. helmikuuta 2011 | Tags: Kansanperinne | Aiheet: Ompelu [...]

    VastaaPoista
  2. Minkähän takia toi linkkini sinulle pelmahti kommentiksi? Ei niin ollut tarkoitus. Onkohan meillä Worpress blogin takia joku merkillinen yhteys.

    VastaaPoista
  3. Hei Leena! No enpä tiedä,varmaankin jotenkin noin... Mutta haitanneeko tuo :) Tää blogiohjelma on edelleen puoliksi hepreaa miulle!

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!