torstai 24. helmikuuta 2011

Stressiä pukkaa

Hui! Mie inhoan stressiä, enkä ymmärrä, mistä mie sen taas tähän kaivoin! Näin untakin kakusta. Kun en tiedä tuleeko synttärivieraita huomenna 20 vai 120! Kakkua teen tietysti niin, että riittää. Ja pelkään, että meillä on illalla jäljellä kakkua sadalle hengelle... Hengittelen syvään ja suggestoin itseäni uskomaan, että kaikki menee hienosti. Tänään haen junalta "teiniorjan", neitosen, joka oli TET-jaksolla miulla ja kesällä vielä uudelleen ja on luontaisen täydellinen puolaaja! Tällä kertaa hän ei pääse puolaamaan, vaan kakun tekoon ja kahvin tarjoiluun.

Asiakkaan Virolahti joutui nyt hiukan väistymään. Liivin sain kyllä valmiiksi, mutta tasku ja tykkimyssy ovat vielä tekemättä. Paniikin hillitsemiseksi päätin laittaa ensin kaiken pajalla valmiiksi perjantaita varten ja hyvä niin, koska eilinen meni ihan kokonaan siihen hommaan ja vielä jäi tällekin päivälle. Ensi viikko on hiihtolomaa koko perheellä, mutta teen sen taskun ja myssyn siinä heti alkuun pois alta.

Ompelija on hurruutellut lisää ihanuuksia ja kuvasin niitä eilen ihanassa auringonpaisteessa. Nekin ovat perjantaina myynnissä ja halusin niistä kuvat siltä varalta, että joku vaikka ostaakin! Laitan tähän pari maistiaista, loput kuvat ja kaikkien koko- ja hintatiedot löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/album.php?id=1823360971&aid=49444
Kiilaferrejä

Korpiselkäläinen suhai

Suorasarafaani

Suorasarafaani ja rätsinä

Näiden ihanuuksien lisäksi kaivelen myytäviksi esille ainakin kansallispukuisia postikortteja, palapelejä ja muistivihkoja, feresien päähineitä ja päähineiden tarvikepaketteja, tärkkiä, kansallispukujen ym. säilytyslaatikoita, tykkimyssyn silkkejä, supikkaita ja kurpposia... Katsotaan mitä tuolta vielä esiin putkahtaa!

Molemmat tytöt ilmoittivat haluavansa laittaa perjantaina kansallispuvun päälle. Sekös ilahdutti äitiä, tosin jouduin sitten silittämään myös heidän paitansa ja essunsa. Laitan esille nukkien päälle Virolahden miehen ja Kymin naisen puvut ja itselleni päälle Sysmän ja Luhangan puvun. Sitten on vielä asiakkaan Virolahden paita, jonka eilen pesin ja tänään vielä silitän. Silittäminen ei tosiaankaan kuulu lempipuuhiini, varsinkaan kun usein kerralla on melkoinen röykkiö näitä. Tästä ehkä kuulee sen, että meillä ei ihan todellakaan silitetä arkivaatteita... ;)

Mutta mutta, paljon on vielä hommaa ja orjakin pitää hakea junalta, joten kiireesti hommiin! Tulkaahan huomenna kakkukahville!

3 kommenttia:

 1. Hyvät oli kahvit!! Kiitos!!!

  VastaaPoista
 2. Hei Soja
  Kiva ja raikas blogi! Minusta tätä on jotenkin helpompi lukea kuin sitä foorumia, jonne aina välillä eksyin:-(
  Kiilaferrit ovat ihanan näköisiä! Niin raikkaita.
  Tykkimyssy on kuin karamelli. Kerrassaan kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Inga! Kiva kuulla, että tätä on mukavampi lukea! Vielä kun saataisiin hulinaa sinne foorumille, jaksan edelleen toivoa, että siellä vilkastuisi!

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!