torstai 5. syyskuuta 2019

Yrittäjän päivä 2019

Hyvää yrittäjän päivää!

Vuodesta 2012 alkaen mie olen kirjoittanut Yrittäjän päivästä blogiin. En tiedä ehdinkö kirjoittaa tänään, mutta katsotaan, miten käy.

01.03 saan alihankintana tekemäni paidan valmiiksi. Olen tehnyt 17 tunnin työpäivän, sillä tämä nyt vaan on saatava eteenpäin. Yleensä vältän tällaisia kiireitä aikatauluttamalla hommat paremmin, mutta otin tämän vähän optimistisesti tähän väliin. Olen tehnyt paitaa kaikissa mahdollisissa väleissä muutaman viikon ja sen piti olla valmis jo viime viikolla. No, nyt se on. Kuuntelin äänikirjana Auschwitzin tatuoijaa. On kyllä hyvä kirja ja hyvän kirjan avulla jaksaa paljon. Viimeiseksi pesin sen ja ripustin pesuhuoneeseen kuivumaan. Viritin tuulettimen viereen, että se varmasti kuivuu aamuksi. Syön iltapalaa ja menen suihkuun. Kirjoitan vielä kuopukselle lapun, ettei herätä minua ja toivottelen mukavaa koulupäivää.

01.30 viimein sängyssä. Olen todella väsynyt, mutta uni karkailee.

8.37 herään. Kurkkaan kelloa ja painan silmät kiinni. Toivon, että saan unta vielä hetkeksi. En saa. Kelaan päivän tehtäviä tunnin verran ja luovutan.

9.44 nousen ylös, käyn laittamassa kahvin tippumaan ja tsekkaamassa paidan pesuhuoneessa. Se on kuiva, jee! Sumutan sen suihkupullolla kosteaksi ja sullon muovipussiin, että kosteus imeytyy kuituihin ja tasaantuu. Paita on pellavaa ja sen silittäminen helpottuu huomattavasti pienillä kikoilla. Jos yrittää silittää pesun jäljiltä osittain kuivunutta paitaa, tulee ongelma paksujen kohtien kuten saumojen ja päärmeiden kanssa, kun ne jemmailevat kosteutta ja levittävät sitä viereensä kankaaseen. Siksi tämä operaatio.
Menen aamupesulle.

10.06 Istahdan aamupalan kanssa tietokoneelle. Laitan kuopukselle viestin, että muistaa järjestää itselleen kyydin tanhusta kotiin. Meillä on Virta-opiston opekokous ja Mies on työreissussa. Ehdin viedä, mutten hakea. Omat harkatkin jäävät kokouksen vuoksi väliin ja se harmittaa.
Kroppa on tukossa ja jumissa ja pää enteilee migreeniä. Otan lääkettä ja toivon parasta. Onneksi tänään on aika liikkuvia hommia, täytyy muistaa heilutella kroppaa.

Tänään on vähän "ripalepäivä". Huomenna ja lauantaina opetan Jyväskylässä Kansallispukukeskuksella huntujuttuja Kansallispukujen valmistaja- ja ohjaajakoulutuksessa. Tänään pitää
- pakata koulutustusta varten ja katsoa matskut kuntoon
- silittää se paita ja viedä postiin, sitä ennen selvittää, laitetaanko pakettiin yksi toinenkin juttu
- olla yhteyksissä koululle, johon miun opiston Kansallispuku-kurssi siirtyy ja yrittää saada tietoteknisiä juttuja ja avaimen saantia selville. Koulu on ihan uusi ja kaikki vähän levällään, joten homma ei oikein etene.
- jos suinkin ehdin, etsiä ja laittaa pötköön FolkJam-tunnin musiikit, että pystyn mielikuvatreenaamaan sitä autossa ajomatkoilla. Onneksi suurin osa on jo mietitty.
- en muista, mitä muuta, mutta kai se täst

10.44 luin sähköpostit, vastasin niihin, joihin piti ja tulostin kuitin yhteen tilaukseen, jonka vien mennessäni Jyväskylään.
Tajusin, että listasta puuttuu, että täytyy
- laittaa alulle Kivennavan huntu esittelyä varten

Mitähän muuta siitä vielä puuttuu... Aamupala on nautiskeltu, lähden pajalle valmistautumaan kurssiin.

12.28 Haalin pajalla vähän kamoja kasalle ja panostelin Kivennavan hunnun aihion. Yksi kaveri muinaisuudesta alkoi jutella messengerissä ja naputtelin toisella kädellä hänelle viestejä. Hauskaa! Jätin hunnun kuivumaan ja tulin syömään. Eineksiä, eikä ees kovin hyvää. Mie laihdutan Painonvartijoiden pisteillä. Laihdutin vuonna 2004 niillä 20 kg ja systeemi on selkärangassa. Kilot pysyivät pitkään poissa ja sitten pitkään maltillisina, mutta nyt on mennyt ihan överiksi. Ei ole hyvä olla, enkä mahdu vaatteisiin. Kun koulut alkoivat, sain pään viimein siihen asentoon, että pisteiden lasku alkoi. Ja hyvin sujuu. En ole varma painotilanteesta, mutta ei sitä ole ainakaan lisää tullut. Syödessä tsekkailen sähköpostit ja selaan, mitä Facebookista löytyy.

Kivennavan hunnun aihio tekeillä.


12.59 kupu täynnä ja tärkeimmät tietokonehommat ja vähän vähemmän tärkeitäkin hoidettu. Päänsärky meinaa yltyä lääkkeestä huolimatta. Täytynee koittaa burana+panadol -coctailia. Siinä vaan keikutaan mahasäryn ja päänsäryn välisellä ohuella säikeellä.
Menen pajalle silittämään paitaa ja huomiseksi yhtä kangasta huntukokeilua varten. Taidan samalla jatkaa Auschwitzin tatuoijan kuuntelua.

15.09 Huh. Silitin paidan ja huntukankaan. Kuvasin paitaa ja yhtä essukangasta, joka lähti samaan pakettiin. Aloitin maanantaina Saimaan kameraseuran kurssilla ja opin pikkuisen valotuksesta. Todella siisti fiilis alkaa tajuta sitä. Koitin noudattaa oppeja, kun kuvasin näitä ja ehkä niistä jo tuli aavistuksen parempia. Kaaaaaukana hyvistä kuvista ollaan vielä, mutta enempi nämä ovatkin sellaista dokumentaatiota kuin erityisen hyviä kuvia. Mutta eihän se haittaisi, jos olisivat kumpaakin. Pakkasin essukankaan ja paidan ja olikin jo kiire. Olin Postilla samaan aikaan kuin lähetyksiä hakeva kuski. Paketti ehti kyytiin. Samaan aikaan kilahti ilmoitus saapuneista tulostinväreistä ja nappasin ne mukaan. Tytär ehti tulla kotiin, ennenkuin lähdin postiin ja pyysin häntä keittämään kahvit. Söin banaanin ja nyt istun kahvilla. Väsymys tykyttää silmien takana, mutta päänsärky on valunut vatsaan. Äh. Juon varovasti vähän kahvia ja toivon, että joku balanssi löytyy.

16.29 Kahvia juodessa keräsin huomista huntukurssia varten kuvat ja ohjeet tikulle. Kävin pakkaamassa toivottavasti kaiken tarvittavan. Esikoinen kipaisi kaupassa, koska jääkaapissa ei ole mitään syötävää. Teimme jokainen itsellemme munakkaan. Nyt istahdin sitä syömään. Aikaa 7 minuuttia, sitten täytyy lähteä viemään kuopus tanhuun ja jatkaa siitä itse opekokoukseen. Kaikki muu taisi tulla tehdyksi, paitsi ne FolkJamin musiikit tikulle. Saa nähdä, jaksanko illalla vai jääkö se sunnuntaihin.
... ai niin, pitää muistaa illalla maksaa laskuja.

20.40 tulin opekokouksesta. Nappasin opistolta mukaan silitysraudan ja laudan, jotka vien uudelle koululle ensi viikolla. Kannoin ne pajalle ja sieltä huomenna alkavan huntukurssin tavarat autoon. Muistin vielä lisätä tavaroihin maksupäätteen ja vaihtorahat. Saas nähdä, mitä puuttuu, nyt ei tunnu pää toimivan kunnolla. Laittelin iltapalan ja maksoin vinon pinon laskuja. Kävin avaamassa saunasta kannen - meillä on aina valmis kiuas - ja istahdin kirjoittamaan tämän raportin loppuun.
Nyt en kyllä jaksa enää alkaa kerätä niitä FolkJam-musiikkeja. Se jää sunnuntaille. Ensi viikolla täytyy sitten treenata ahkerasti tuntia varten. Onneksi olen ajatustyötä sen eteen tehnyt jo pitkään, joten se on hyvällä mallilla. Ehkä sitten suunnittelen jotain muita työjuttuja ajaessa tai sitten vaan huilailen päätä. Nappaan Lajulan kangastuvan Tiinan mukaan Mikkelistä, joten puolet matkasta menee varmaan pälättäessä. Otin kamerankin mukaan, jos vaikka vahingossa iltasella huvittaa tehdä sitä valokuvaustehtävää. Jos ei, niin sunnuntaina sitten sekin.

Tänään yrittäjän päivä oli tällainen. Mie lähen nyt saunaan ja petiin. Aamulla soi kello 6.20 ja  yrittäjä lähtee kohti Jyväskylää 6.45 bensa-aseman kautta. Kiitos seurasta ja hyvää loppuviikkoa siulle!

Yrittäjä on vähän väsynyt.


1 kommentti:

Kommentti! Ihanaa!