tiistai 28. huhtikuuta 2020

Kansallispuku - Folkdräkt -ryhmä täyttää 10 vuotta!

Miun perustama Facebookin Kansallispuku - Folkdräkt -ryhmä täyttää 10 vuotta 2.5.2020!

Mie olen ollut vähän alamaissa - tai no, miulla todettiin vakava masennus - koko talven ja kevään. Nyt alkaa olla taas parempi ja virtaa riittää. Havahduin näihin 10-vuotissynttäreihin vähän viimetipassa, mutta silti olemme porukalla saaneet aikaiseksi aivan valtavan upean tapahtuman!

Juhlimme tietenkin siellä ryhmässä. Juhlimme huolella, 4 päivää, keskiviikosta lauantaihin. Ohjelmassa on kansallispukumessut, jossa on 30 näytteilleasettajaa, työnäytöksiä, luentoja, haastatteluja, koko ryhmän yhteisiä videotreffejä, asiantuntijakeskusteluja, arvontaa ja kansallispukuisten Pass the brush -haastevideoiden ensi-ilta.

Mie tehnyt tässä ihan aamusta iltaan hommia sen tapahtuman eteen ja se tuntuu hyvältä. Vielä paremmalta tuntuu se, ettei miun suinkaan tarvitse pakertaa sitä yksin. Upea joukko huippuosaajia on ilmoittautunut antamaan tapahtumalle työpanoksensa ja myös tehnyt sen. Mie olen jatkuvasti tippa silmässä liikutuksesta, kun ihmiset tekevät aatteen palosta töitä yhteiseksi hyväksi. Tapahtumasta tulee järjettömän upea, eikä mitään sellaista ole koskaan aiemmin nähty!

Onkohan kaikilla muillakin tapahtumaa puuhaavilla tällainen nykyaikainen ja
professionaali tehtävienhallintasovellus käytössä?


Haluankin kiittää jo tässä kohtaa ihan jokaista, joka on tämän eteen ahkeroinut. Jokaista, joka on ilmoittautunut näytteilleasettajaksi. Jokaista, joka on suostunut asiantuntijakeskusteluun tai haastateltavaksi. Jokaista, joka on vienyt eteenpäin tietoa tapahtumasta. Jokaista, joka on tykännyt ja kommentoinut tapahtuman mainoksia. Ja tietysti joka ikistä Kansallispuku - Folkdräkt -ryhmän jäsentä, sillä juuri teidän - meidän - ansiostanne ryhmä on kirkkaasti Facebookin paras ryhmä ja pysynyt ilontäyteisenä yhteisönä jo 10 vuotta! Kiitos myös ylläpitotovereille. Olemme olleet välillä tiukoissa paikoissa, mutta olemme säilyttäneet reilun otteen ja useimmiten sammuttaneet potentiaaliset palot jo kytemisvaiheessa.

Haluan erikseen mainita vielä muutaman upean tyypin, joiden panos tapahtumassa on merkittävä:

Kirsi Jaakkola, joka on meidän Zoom-gurumme. Hän hoitelee alustat haastatteluille, asiantuntijakeskusteluille ja treffeille. Hän tekee jo ennen tapahtumaa suuren työn opastaen meidät läpi tämän digiloikan, turvallisesti videokokousten maailmaan. Myös Helene Lindfors värvättiin näihin hommiin.
Erittäin lämpimät kiitokset myös HAMKille, joka tarjoaa "messuauditorion" Zoomissa käyttöömme!

Jessica Pohjola teki tapahtumalle ulkoasun. Eikä mitä tahansa ulkoasua, vaan niin järjettömän hienon, että olen ihan vetelänä sen edessä! Kun Jessica kysyi toiveita, sanoin, että luotan hänen ammattitaitoonsa, enkä halua rajoittaa sitä omalla fakkiutuneella näkemykselläni. Ja hyvä niin, sillä en olisi ikinä ymmärtänyt pyytää tuollaista ja se on ihan täydellinen! Lisäksi Jessica on uskomattoman kärsivällisesti tehnyt meille hirmuisen määrän variaatioita ja joutunee vielä tekemään lisääkin.

Sari Taponen on ottanut hoitaakseen aikataulun. Se onkin mielenkiintoinen palapeli ja tätä jännitin eniten, että pystynkö pitämään näppini erossa tämän hoitamisesta. Sari onneksi on osoittanut niin ammattimaisia otteita, ettei minua huoleta yhtään.

Katja Ehrola on luvannut toimia haastattelujen ja asiantuntijakeskusteluiden "järjen äänenä", haastattelijana ja puheen ohjailijana. Valmisteluvaiheessa se vaatii keskustelijoiden ja haastateltavien kanssa keskustelua, opastusta, teemojen ja kysymysten pohtimista ja jakamista ja luultavasti paljon muuta, mitä mie en edes hoksaa.

Jenni Koskinen on ahkeroinut monessa kohdassa laatimassa kysymyksiä ja teemoja, kyseenalaistamassa ja keskustelemassa.

Hannele Rusila on meidän listamaakari. Hän otti vastuulleen mediatiedotteen viimeistelyn ja lähettämisen ja kokosi listan näytteilleasettajista.

Mari Solja nappasi arvontahommat haltuun ja hoitelee sitä varmalla otteella.

Jenni Kemppainen tekee hiki päässä Pass the brush -videoiden koosteita ja niistä tulee upeita!

Työnäytöksiä ovat ahkeroineet näytteilleasettajista ainakin Lajulan kangastuvan Tiina Lajunen, Bragen Maria Lindén ja Suomen perinnetekstiileiden Jenni Österman, Suomalaisen kansantanssin ystävien Sanna-Maaria Tornivaara, Ommelpuun Sari Taponen, Marisolin Mari Solja ja Muinaispaja Kiertelevän ketun Nana Åsten sekä Katja Ehrola, Meri Kortteenpohja ja Milla Sinivuori-Hakanen.

Älköön kukaan pahastuko, jos jäi mainitsematta tässä ja kokee tehneensä paljon duunia. Miun päässä ei nyt ihan kaikki hommat pysy, mutta ihan satavarmasti arvostan jokaisen panosta, oli se sitten pienempi ja suurempi, sillä ryhmätyöt ovat sellaisia, että parhaimpaan päästään, kun jokainen saa tehdä sitä, missä on hyvä ja juuri sen verran, kuin huvittaa ja elämäntilanne antaa myöten.

Miulla on sellainen kutina, että tämä ei jää viimeisiksi kansallispukumessuiksi. Mitä sie luulet?6 kommenttia:

 1. Piristysruiske! Tuskin maltan odottaa mitä kaikkea tuutista tuleekaan. Tämä on tervetullut tuulahdus just tänä keväänä! Terkuin Johanna Porvoosta

  VastaaPoista
 2. Upeaa työtä kaikilta! Tällaisia uutisia on mukava lukea. Tuottaa valtavasti iloa harrastajille ja varmasti myös näkyvyyttä kansallispuvuille sekä alan ammattilaisille ja yrittäjille. Voimia myös kulkea yli masennuksen päivien.

  VastaaPoista
 3. Upeaa tiimityötä tehden ja energiaa puhkuen olette pienellä porukalla saaneet mielettömän kokonaispaketin aikaan minimi ajassa �� Ihanaa saada hypätä mukaan fiilistelemään, kuuntelemaan, seuraamaan, liittymään itselle sopivina ajankohtina messuosaston tunnelmaan. ISO KIITOS ☀️

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea, Kansallispuku - Folkdräkt -ryhmä! Vuosia lisää! Kiitos ryhmän äidille! ❤ Messuista tuli upeat! Olen ylpeä meistä. Arvelen, että suurelle osalle kansallispukualan toimijoista on mahdollista osallistua juuri tällaisille messuille. Toivon kansallispukumessuille jatkoa ja pitkää ikää!

  VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!