lauantai 27. heinäkuuta 2019

Kymmenes kansallispukujen tuuletuspiknik!

Kylläpä menee aika ku iltamis!
Mie laitoin kansallispukujen tuuletuspiknikin alulle vuonna 2010. Imatran Seudun Kalevalaiset innostuivat ajatuksesta ja niinpä 5.8.2010 Imatralla Inkerinaukion laitamilla nähtiin 120 kansallispukuista piknikillä. Kalevalaisten Naisten Liiton jäsenjärjestöt ja innokkaat kansallispukuharrastajat lähtivät levittämään sanaa ja näiden vuosien aikana kansallispukujen tuuletuspiknikit ovat levinneet nopsasti koko maahan ja jopa Viroon ja Ruotsiin. Imatralla on ollut useimmiten n. 60 tuulettelijaa. Vähimmillään meitä oli sateisena päivänä vuonna 2017 n. 30 ja ensimmäisen vuoden ennätyksen (jolloin tuuleteltiin vain Imatralla ja väkeä tuli ainakin Kuopiosta, Hesasta ja Kotkasta) jälkeen suurin määrä oli vuonna 2015, jolloin tuulettajia oli n. 100 ja tuuletuksen jälkeen pidimme kansallispukujen esittelytilaisuuden Koskenpartaan lavalla 130-vuotiaan kansallispuvun kunniaksi. Tänä vuonna tuuletellaan kansallispukuja ympäri Suomen ainakin 80 paikassa. Imatralla meillä on siis 10. kerta.

Mietin, että uskoinko vuonna 2010, että homma lähtee näin hyvin leviämään. Uskoin ja en. Vielä ei olla siellä miun haaveessa, että kaikille suomalaisille olisi itsestään selvää lähteä aina 5.8. kansallispuvuissa ihmisten ilmoille. Mutta se, että tänä vuonna tuuletuksia on ennätysmäärä ja se, että niin mediat kuin kansakin ovat suhtautuneet tuuletuksiin kiinnostuneesti ja innostuneesti on valtavasti enemmän, kuin uskalsin näin nopeasti toivoa. Siis kiitos siulle, joka tuuletat kansallispukuasi ja siulle, joka viet viestiä eteenpäin!

Tervetuloa mukaan juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää Imatralle Inkerinaukion laitamille ma 5.8. klo 16 alkaen. Tai juuri sinne, missä satut 5.8. olemaan. Pukeudu kansallispukuun, kansanpukuun, johonkin kansallispuvun osaan tai vaikka kukkamekkoon. Ota piknik-eväät ja viltti mukaan ja tule nauttimaan kansallispukujen väriloistosta ja toisten harrastajien seurasta. Jos sade yllättää, valloitamme läheiset kahvilat ja ravintolat.

Täältä voit lukea kansallispuvun syntymäpäivästä ja ennaltasovituista tuuletustapahtumista lisää. Jos listalta puuttuu sinulle sopiva paikka, voit kertoa sen meille listan kommenteissa, niin lisätään se sinne.

Tein tällaisen superruman kuvan, että se huomattaisiin ja koska en nyt osannut kauniimpaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti! Ihanaa!