sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Rati riti ralla...

...tuli talvi, halla. Ei piileskellä peiton alla, vaan huidellaan taivasalla!

Ihana talvi tuli sittenkin. Kuvani kalpenevat monien muiden blogien upeiden kuvien rinnalla, mutta haluan silti jakaa vähän sitä kauneutta, jota löysin eilen. Jotkut taikovat kameralla kauneudesta vieläkin huikeampaa, mie ehkä lähinnä latistan, mutta täyttäkää loput mielikuvituksella, meistä jokainen tietänee, miten kaunis Suomen talvi voi olla :)
Bongasin jostain - varmaan Facebookista, mutten jaksa lähteä etsimään - pakkasella puhallettuja saippuakuplia. Pakkohan sitä oli kokeilla :D

Esikoinen keksi puhaltaa pihtien yhtymäkohdassa olevalla reiällä.

Pillillä onnistui paremmin ja puhaltelu on aika maanläheistä hommaa...


Tässä kuvassa ei ole kuplaa, on vain täydellisen kaunista lunta!


Eilen illalla kävimme miehen kanssa katsomassa StandUppia, Lauteilla-kiertueen Imatrankeikan, jossa Ilari Johansson, Robert Pettersson ja Riku Suokas naurattivat. Tällä kertaa Suokas oli ehdottomasti paras. Pettersson oli vähän pettymys, tykkään hänen tyylistään, mutta eilen ei oikein irronnut... Nauraa sai silti, vatta kipiänä :D

Eilen kävimme myös testaamassa vanhempaintoimikunnan (hehe...) talkoileman luistinkatoksen koulun pihalla. Tänään mies ja eräs toinen käyvät vielä peittämässä vanerilattian kumimatolla, sitten se onkin maalia vailla valmis. Maalauksen saavat lapset hoidella keväällä. Katos toimi hyvin. Jää on vielä kesken ja paikoin ohutta, mutta kyllä sillä luistinten kesäterän sai testattua. Ja esikoinen testasi uutukaisensa. Hyvin toimivat :)Nyt onkin dilemma sitten, että toivoisiko lisää lunta vaiko ei. Yllä olevassa kuvassa hyvässä suojavärissä on esikoinen konttaamassa karanneen pallon perässä. Kun ei ole lunta, ei ole penkkoja pysäyttämässä palloa. Mutta mutta. Kun ei ole lunta, voi liitää luistimilla kilometritolkulla pitkin järven jäätä! Tänään kävin esikoisen kanssa luistelemassa Immolajärven (tai olisko virallisesti Immalajärvi) jäällä 5,4 km. Ihanaa!


Mie tein enkelin <3Tänä viikonloppuna olen totisesti saanut valohoitoa ja rentoutunut. Toivottavasti siekin.

6 kommenttia:

 1. Saippuakuplia on kyllä pakko keritä kokeilla. Ja Immolan jäällä luistelemista. Oikeasti pelkään luistelemista ja inhoan kentälle menoa, mutta järven jäällä luisteleminen on hauskaa ja niin harvinaista herkkua, että taidan kaiva aluistimet esiin. Toivottavatsi kelit pysyvät vielä muutaman päivän näin hienoina ja jäälle ei tule lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Miekin luistelen paljon mieluummin tuolla järvellä, pitkää matkaa, kuin kentällä toisia väistellen. Tykkäisin kyllä myös hiihtää, siihenkin tarvittaisiin vähän lunta... Mutta jos tästä tulee järvenjää-talvi, niin sopii miulle, hiihdetään sitten ensi talvena. Pitää tuonne kentille vaan keksiä jotain laitaa, että pelaajat voivat pelailla.

   Poista
  2. Eikös siellä jäällä voi hiihtää? Siellä ei niin haittaa, vaokkei lunta kovin kauheasti olisi.

   Poista
  3. Voi siel tosiaan, niinhän siel monet oli tehny :D Oli pitkä piuha...

   Poista
 2. Voi, kun teillä on ollut siellä ihanat aurinkokelit! Noissa auringonsäteissä on ihan selvästi jo lupaus kevättä!

  Meillä täällä on nollassa ja ilma niin tuhnun kostea, että silmälaseihin olisi tarvinnut tuulilasinpyyhkijät, kun kävi koiran kanssa aamu-ulkoilulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä piteli aika koviakin pakkasia jokusen päivän ja sitten tuollaisia kohtuullisia kelejä, nyt on enää -3 ja satelee vähän lunta. Eilen kävin Saimaalle tehdyllä luonnonjääradalla luistelemassa, ihanaa! Toivotaan mukavia talvikelejä teillekin!

   Poista

Kommentti! Ihanaa!