torstai 8. joulukuuta 2016

Joulun nostatusta

Mie olen tämän itseni etsimisen tiellä jotenkin ihan vaiheessa ja hukassa, mutta ihan positiivisella mielellä kuitenkin. Joulu tulee taas nopeammin kuin ehdin tajutakaan. En ota siitä stressiä, se tulee, vaikken hötkyilisi. Henkinen valmistautuminen tuo miulle kuitenkin joulun tunteen ja siihen  auttaa rauhallinen oleilu, lahjojen hankkiminen rakkaille, lumi (jota onneksi täällä on), kynttilät ja jouluinen musiikki.

Pienellä, mukavalla porukalla olemme rakennelleet kansallispukuisen joulukalenterin Kansallispuku - arkea ja juhlaa -blogiin. Tällä kertaa esitellään esikuvia. Hyvin pitkäänhän oli vähän sellainen meininki, että niitä ei voinut kuvallisesti esitellä ollenkaan. Nyt homma on vapautunut ja museothan laittavat itsekin esineistöään nettiin, esim. Finnaan. Miusta se on ihan todella upeaa. Joulukalenteriin on koottu esikuvia, joita me tekijät (tai osa meistä) olemme "tavanneet". Pyrimme välttämään rönsyilyä ja jouduimme jatkuvasti huomauttamaan siitä toisillemme, meillä on kun on vähän taipumusta haluta kertoa kaikki. No, kaikesta tulisi kirjasarja ja joulukalenterin sopii olla nopsa ja kevyt luettava. Toki toivomme, että näistä herää palo tutkia lisää ja avitamme mielellämme tiedon ääreen.

Opiston joulutauko alkoi jo viime viikolla. Syksy oli tosi raskas, enkä oikein jaksanut kohdata ihmisiä. Joka keskiviikko istuin puhelin kädessä aikeenani soittaa rehtorille, etten pysty tulemaan opettamaan. Kertaakaan en pystynyt soittamaan ja siksi menin opistolle, vedin "opettajan nahkat" niskaani ja hoidin homman. Joka kerta hämmästyin, etten hajonnutkaan. Että pystyinkin toimimaan, enkä käpertynyt nurkkaan itkemään. Se saattoi olla pelastus ja oleellinen asia. Joka keskiviikko tulin kurssilta kotiin aavistuksen ehjempänä. Kiitos kuuluu miun ihanille opiskelijoille, joiden kanssa on hienoa tehdä töitä. Opiskelijat vielä lahjoivat minua ihan överimitalla viimeisellä kerralla ja lahjuksista nauttiessani ajattelen heistä jokaista suurella lämmöllä. Joulutauko tuli kuitenkin ihan sopivaan hetkeen, sillä on tarpeen ladata vähän akkuja ja kehitellä uutta matskua tunneille.

Koristelin pajan ikkunan jouluiseksi ilahduttamaan ohikulkijoita ja tietysti minuakin työpäivien aikana. Vaihdoin myös valon polttamat kuvat uusiin. Kivennavan naiset ja Jääsken alueen mies pääsivät esittelyhommiin!Noihin kansallispukuisiin lumihiutaleisiin tein viime vuonna mallin, se löytyy täältä.

Puodista saattaisi löytyä kivoja joululahjoja. Tarjouksessa ovat Kerää kansallispuku -pelit ja kaikki loput kiilaferret.


Toivotan siullekin tunnelmallista ja ihanaa joulukuuta!

2 kommenttia:

  1. Tulostin juuri muutaman lumihiutaleaihion kahvitunnilla leikattavaksi. JOs saisin niitä muutaman työhuoneen ikkunaan! Kiitos ihanasta mallista

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!