perjantai 19. elokuuta 2016

Syystuulia

Jos lomalla miettii, mitä haluaisi tehdä, ja mieleen tulee vain töitä, niin se ei voi olla oikein hyvä juttu, eihän? Väkisin silti lomailin, vietin aikaa perheen ja ystävien kanssa ja ihan hetkellisesti tavoitin sen täydellisen rentouden tunteen, joka lomalla kuuluisi olla. 

Vietimme esikoisen rippijuhlia.
Kiipeilimme kahdessakin kiipeilypuistossa. 
Törötimme kentän laidalla kuopuksen uuden harrastuksen vieminä.

Kävimme etanakotireissun varrella pistäytymässä mm. Valamossa Heinävedellä.

Katsoimme formuloita baareissa.

Istuskelimme iltanuotiolla.

Lenkkeilin ystävän "lasten" kanssa.

Herkuttelimme ja vietimme iltaa ystävien kanssa.
Ja paljon muuta mukavaa.
En tiedä mistä kiikasti, mutta olo ei ollut kovin lomaillut, kun tiistaina ryhdyin taas töihin. Pään sain kyllä niin nollattua, etten muista mistään mitään ja suureksi hämmennyksekseni hävisin jopa Trivial Pursuitissa! Kääk!

Järkyttävä Trivial-tappio!


No, loma on joka tapauksessa loppu ja täällä sitä taas heilutaan. Ennen lomaa jäi Tuusulan liivikangas vähän kesken ja nyt ekoina päivinä olen puhelimessa roikkumisen ja sähköpostisuman purkamisen ohella kutonut sitä. Tänään se tulee valmiiksi.




Vähän ennen loman alkamista tuli valmiiksi myös yksi Virolahden naisen kansallispuku. Puvun luovutus oli ihana ja puku pääsi hyvään ja arvostavaan kotiin. 

Pahoittelen suttuista kuvaa. Uunituore Virolahden kansallispuku omistajansa yllä.

Kansallispuvun syntymäpäivä osui keskelle lomaa ja kävimme Imatralla tuulettelemassa pukujamme 5.8. Jo seitsemännen kerran aurinkokin juhli kansallispukua, sillä sää oli kaunis ja lämmin.


Olen hyvin onnellinen siitä, että vaikken tänä vuonna käyttänyt hirmuisesti aikaa tuuletusten markkinointiin, niitä oli silti paljon. Ehkä tämä vihdoinkin on tullut jäädäkseen. Ilahduin myös siitä, että kansallispukuja tuuleteltiin Virossa ja Ruotsissakin! Siis henkilökohtainen ja lämmin kiitos jokaikiselle tuulettajalle ja erityisesti niille, jotka ovat toimineet kokoonkutsujina!

Mie tein ihan pikkuisen töitä lomalla, koska palo oli niin kova. Syntymässä on Kirjonnan salaisuus II, eli toinen kirjontajoulukalenteri! Pysy kuulolla!

Eilisiltana sain tiedon, että olen uusimmassa Kodin Pellervossa. Toimittaja Tiina Makkonen teki tosi kivan jutun. Hän teki aiemmin miusta, sarafaaneista ja seurakunnan sielunlämmittäjäkurssista Ortodoksiviestiin jutun, ja koska se oli hyvä ja yhteistyö sujui mallikkaasti, suostuin mielelläni tähänkin. Jutusta tuli oikein kiva ja se löytyy täältä.

Seuraavassa Viva-lehden numerossa tulee myös olemaan kansallispukujuttua! Jos ymmärsin oikein, se ilmestyy syyskuussa.

Syyskuussa on myös Kansallispuvun juhlapäivä Kansallispukukeskuksessa Jyväskylässä. Lupasin juuri, että pidän siellä sarafaaniluennon! Tuu mukaan!

Juuri ennen lomaa oli Joensuun Käsityökortteli, jonne matkasin Työhuoneen Susannan kanssa. Kauan muhinut päätös sai siellä vahvistuksensa: lopetan kiilaferrejen tekemisen. Tai saa niitä toki tilaamalla yksittäiskappaleita, mutten sen suuremmin markkinoi niitä, enkä tee varastoon. Päätös oli vaikea tehdä, mutta lopulta helpotus. Yritän keskittyä oleelliseen. Tämän johdosta kiilaferrejä saa nyt hervottoman halvalla niin pitkään, kuin niitä riittää!

Kiilaferrejen loppuunmyynti!

4 kommenttia:

  1. Juuri tuossa itse lomaillessa pohdiskelin, että mahtaako tulevaksi jouluksi olla tulossa uutta odotuksen tahdittajaa! IHanaa!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, että mietit :) Tarkoitus on saada ne myyntiin tuonne Kansiksen myyntitorille 24.9.!

    VastaaPoista
  3. Tämä on loistouutinen! Minäkin olin jo ehtinyt pohtia, että tulisiko tänäkin vuonna kirjontajoulukalenteri. Viime vuotinen kalenteri oli niin kiva, että mielelläni ostan uuden kalenterin tänä vuonna

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!