sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Voi, mikä juhla!

Kansallispukukeskuksessa vietettiin eilen Kansallispuvun juhlapäivää. Ohjelmassa oli kansallispukutarvikkeiden myyntitori, pari luentoa ja pukunäytös. Ennen juhlaa joukko kansallispukuisia räväytti flash mobin kävelykadulla ja Sokoksella.

Miun päivä oli yhtä hulinaa, enkä ehtinyt ottaa yhden yhtä kuvaa koko päivänä. Onneksi muut ehtivät :)

Pidin luennon 130-vuotiaasta kansallispuvusta ja sain siitä oikein mukavaa palautetta. Ihanaa!

Puhuin kuin ruuneperi ja myin oikein mukavasti, joten järjettömän tuntuinen Puodin roudaaminen kannatti. Muistutus itselleni: sarafaaneja ja kiilaferrejä ei kannata tuonne viedä.

Mieheni oli kuskina ja roudausapuna ja se oli suuri helpotus. Kansallispukukeskuksessa on aina ihana käydä hommissa, sen talon tyypit tietävät, miten hommat hoidetaan huolella! Leena Holst juonsi pukunäytöksen ja miulle tuli lämmin, tuttu ja hyvä olo. Äiti ja tyttäreni Leea-Mari olivat puotipuksuina sillä aikaa, kun pidin luentoa. Kiitokset heillekin, sillä muutoin olisi jäänyt monta kauppaa tekemättä. Kiitos jokaiselle asiakkaalle! Tapasin monta Facebookin Kansallispuku-ryhmästä tutuksi tullutta, rakkaita ystäviä ja kollegoita, kamuja, kaikki yhtä suurta kansallispukuperhettä.

Tein tällä viikolla 12 - 15 tunnin päivää (kuka käski alkaa viritellä kaiken kiireen keskellä jotain joulukalenteria...), joka huipentui lauantaina, kun lähdimme ajelemaan 5.30 ja olimme kotona klo 21. Nyt on aika rento olo. Jos nurkan takana väijynyt flunssa on tullakseen, se voisi odottaa vielä keskiviikkoiltaan, että saan pidettyä vielä työväenopiston tunnit. Seuraava viikko on syyslomaa.

Puoti on vielä autossa ja täytyy roudata pajalle. Väsyttää, mutta miulla on tyyni, onnellinen olo. Kansallispuku tuntuu voivan hyvin. Miut on ladattu kannustuksella ja rakkaudella. Kiitos!

Jos siusta nämä uutuustuotteet ovat kivoja, niin voit auttaa minua ja muita, jotka kansallispukuisia tuotteita tekevät, jakamalla näistä tietoa. Niitä voidaan tehdä vain, jos niitä ostetaan ja niitä ostetaan vain, jos tavoitamme kiinnostuneet. Sillä vaikka aatteen palo roihuaa, sitä ei voi syödä. Siis kerro kaverille ja osta, kliksuti kliks!
Mie ja koko kansallispukuala kiitämme lämpimästi Hymiö hear


4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että oli noin ihana reissu! <3

  VastaaPoista
 2. Onpas sinulla kiehtova blogi! Löysin kun etsin tietoa kansallispuvusta juhlapukuna (ajattelin pukeutua pukuun vähän niin kuin statementina yhteen tilaisuuteen)

  Yksi lapsistani harrastaa kansantanssia ja hänen kauttaan olen oppimassa mutkattomampaa suhtautumista kansallispukuun. Seuransa kautta saan myös vuokrattua puvun, mikä helpottaa päätöksentekoa huomattavasti...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja mahtavaa, pukeudu ilolla!
   Jos satut olemaan Facebookissa, niin siellä olevaan Kansallispuku-ryhmään kannattaa liittyä myös, jos pidät blogiani hyvänä :) Kansallispuku-ryhmässä on yli 2000 jäsentä ja siellä käydään monipuolista ja avointa keskustelua kansallispuvuista hyvässä hengessä :)

   Poista

Kommentti! Ihanaa!