maanantai 15. elokuuta 2011

Tuulettelua!

Joskus viime vuoden alkupuolella ehdotin Imatran Seudun Kalevalaisille kansallispukujen tuuletuspiknikiä. Ihanaiset innostuivat! Viime vuoden elokuussa yli 120 kansallispukuun, sarafaaniin tai johonkin näiden osaan pukeutunutta kokoontui Imatralle Valtionhotellin puistoon piknikille! Nälkä kasvaa syödessä. Tänä vuonna piknikejä pidettiin (tai pidetään) jo ainakin 12 paikkakunnalla! Kutsujina toimivat haasteestamme Kalevalaiset jäsenyhdistykset, mutta vaatimaton haaveeni on, että pian kaikkialla aina 5.8. ilman sen suurempaa kutsumista tai järjestelyä ihmiset pukeutuvat kansallispukuihin, sarafaaneihin tai johonkin niiden osiin tai vaan kansallispukuasenteeseen, pakkaavat eväät mukaan ja menevät ihmisten ilmoille tuulettamaan pukujaan!

Toivoisin, että tapahtuma pysyisi helppona ja matalan kynnyksen juttuna. Jokainen päättää itse, mihin haluaa pukeutua, mikä on "minun kansallispukuni tänään". Kenenkään ei tarvitse järjestää ohjelmaa, suunnitella mainoksia tai pitää puheita. Jos jotain alkaa laulattaa, niin saa laulaa. Jos joku haluaa jotain soittaa, niin ihanaa! Toivoisin, ettei ole mitään pakkoja, ei mitään sen suurempaa järjestelmällisyyttä. Vain iloista yhdessäoloa ja pukujen väriloistoa. Sitä kohti siis!


Tänä vuonna, 5.8., Imatralla Valtionhotellin puistossa oli yli 50 päivän hengen mukaan pukeutunutta!
Kuva: Päivi Sandberg

3 kommenttia:

  1. Tuulettelu on aivan ihana idea, kannatan vapaamuotoista tilaisuutta. Jos joku saa hyvän ohjelmaidean niin siitä vaan, tuskin kukaan siitä moittii. Toivottavasti ensi vuonna mukana on lisää väkeä tuulettelemassa. Minusta tuntuu että niitä tuuletusta kaupaavia pukuja on kyllä enemmän kuin tähän asti nähdyt :)

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää. Mie en sitteen ehtinytkään mukaan. Katsotaan sitten ensi vuonna.

    VastaaPoista
  3. Tuuletuspiknik oli päässyt myös Suomen Kuvalehden Jyvät & akanat palstalle :) Jossain kaupungissa oli ilmoitettu tapahtumasta hiukkasen hauskoin sanankääntein. Harmi kun en enää muista että missä..

    VastaaPoista

Kommentti! Ihanaa!