keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Synttärivalmisteluja

Suomalainen kansallispuku täyttää maanantaina 5.8. jo 128 vuotta! Sitä juhlitaan vetämällä puvut päälle ja lähtemällä ihmisten ilmoille piknikille, tuulettelemaan pukua.

Katselin juuri, että foorumin sivulle on kertynyt yli 20 ennalta sovittua tuuletustapahtumaa ja ehkäpä niitä on vireillä sen enemmän huutelematta tai vielä spontaanisti. Vaikka toivoisin, että päivä olisi juuri tuo 5.8. ja että kansallispuku ja yhdessäolo riittäisi, eikä kenenkään tarvitsisi järjestää, eikä olla töissä, niin en voi olla iloitsematta joka ikisestä tapahtumasta, jossa kansallispuku näkyy ja kuuluu. Ehkä vielä jonain päivänä haaveeni toteutuu ja kaikille on itsestään selvää aina 5.8. pukeutua kansallispukuun ja lähteä kaupungille, kylälle, kahvilaan, puistopiknikille...

Iloitsen siitä, että kumpikin tytöistä haluaa tänäkin vuonna lähteä tuuletukselle. Vanhempi laittaisi mielellään uuden sarafaaninsa ja jos hänen paitansa ei päädy lainaan erääseen projektiin, niin saa laittaakin. Muuten hänelle sopii kuulemma kansallispukukin hyvin, jos vaan liivi vielä mahtuu... Nuorempi kuulemma haluaa kansallispuvun. Tänään on siis ohjelmassa pukukaapin penkomista ja sovittelua, helmojen lyhentelyä ja pidentelyä. Paidat tärkkään ja silitän viikonloppuna.


sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Käsityökortteli



Ihan oikeat suomalaiset käsityöläiset valtaavat Helsingin Narinkkatorin elokuun viimeisenä päivänä! Yli 30 myyjää saapuu paikalle, eikä yhtään helppoheikkiä! Käsityökorttelin Facebook-sivulle pääsee kuvaa klikkaamalla.

Mie tulen paikalle kiilaferreineni, sarafaaneineni, fereseineni, ohjeineni, nauhoineni ja nappeineni! Tulethan moikkaamaan!

Tämä on Susannan työhuoneen Susannan upea idea ja se toteutetaan Suomen käsityöyrittäjät -ryhmän voimin. Susanna on tehnyt valtavan määrän talkootyötä asian eteen ja nyt on meidän muiden vuoro tarttua toimeen. Talkoovoimin tehty tapahtuma mahdollistaa meidän pienten yrittäjien mukanaolon.

Nyt Sinulla on erinomainen mahdollisuus konkreettisesti ja ilmaiseksi tukea suomalaista käsityötä ja pienyrittäjiä. Voit jakaa tietoa tästä tapahtumasta ja mikä tärkeintä, tulla itse paikalle.

Onko sinulla Helsingin seudulla kivijalkakauppa, toimisto tms.? Toimitan mielelläni flyereitä ja julisteita jaettavaksi. Pyydä sähköpostilla: soja@kansallispuku.com.

Onko sinulla blogi? Jos teet postauksen Käsityökorttelista ja laitat sen yhteyteen tämän yllä olevan mainoksen, voit osallistua tuotepalkintojen arvontaan. Arvontaan pääsee mukaan lähettämällä meille linkin kirjoittamaansa postaukseen kasityokortteli at gmail.com. Palkinnot täsmentyvät lähiaikoina.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Äl oo äm aa


Pauli lauloi miulle, ranskaksikin, soitti harmonikkaa. Ja Samuli lauloi.

J lauloi miulle ja notkautti polviani soittamalla huuliharppuaan. Niin hieno keikka, että melkein itkin.

Mie olen nyt lomalla. IBBF, Sirkus Finlandia, asuntoautoilua perheen kera, Särkänniemi, Heureka...

Verkkopuoti toimii, mutta laiskahkosti loman ajan, en aio katsoa sähköposteja joka päivä.

Ihanaa kesää!